PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
Gener
2020

L’Ajuntament de Sabadell estableix un acord amb 24 empreses per contractar persones sense formació i en atur

En el marc del nou Programa APP subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya

L’Ajuntament de Sabadell estableix un acord amb 24 empreses per contractar persones sense formació i en atur

L’Ajuntament de Sabadell estrena un programa pilot subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya per a persones sense formació i en atur en risc d’exclusió social i laboral. Mitjançant aquest projecte qui hi participi obtindrà un títol oficial i nou mesos de contracte en una empresa. La Junta de Govern Local ha acceptat avui la subvenció per un import de 455.399,62 euros per portar a terme aquest projecte.

El nombre de persones beneficiàries serà 30 i el seu contracte de formació serà com a ajudant de cambrer o cambrera o ajudant d’instal·lador o instal·ladora. En concret, l’Ajuntament de Sabadell ha mantingut contactes amb els gremis representatius dels dos sectors i ha establert un acord amb 24 empreses de restauració i d’instal·lacions.

Les empreses participants rebran una subvenció per contractar aquestes persones en la modalitat de formació per l’aprenentatge per una jornada laboral a temps complet. L’empresa rebrà 1.159,30€/mes, dels quals 1.050 corresponen a la retribució de la persona treballadora, i 109,39€, al pagament de les quotes de la Seguretat Social a càrrec empresa. La durada del contracte serà del 2 de març al 30 de novembre.

Com indica la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González,

“el projecte s’adreça a les persones que tenen una necessitat imperiosa de treballar que no els permet formar-se. El programa els permetrà aprendre treballant”.

Certificat de Professionalitat

Les persones participants faran formació vinculada a l’obtenció d’un Certificat de Professionalitat. Aquesta formació serà presencial i permetrà obtenir un títol oficial d’Operacions bàsiques de restaurant i bar i d’Operacions auxiliars de muntatge d’instal·lacions electrotècniques i de comunicacions en edificis.

Segons Montse González, “aquest programa segueix el model de la Formació Professional Dual que reclama la Pime però oberta a altres col·lectius”. La formació, de 340 hores de durada, es farà de forma simultània al període de la contractació. El temps dedicat a l’activitat formativa tindrà consideració de jornada laboral i ha de ser del 25% de jornada.

Des de l’Ajuntament de Sabadell, per mitjà del Promoció Econòmica de Sabadell, es farà un acompanyament en el procés d’aprenentatge d’aquestes persones amb sessions individuals o grupals dins del temps de treball efectiu o en el temps dedicat a l’activitat formativa.

Accés

Les persones interessades s’han d’adreçar a l’edifici Vapor Llonch, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, o bé escriure a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. D’altra banda, les persones que compleixin els requisits es poden inscriure a aquestes sofertes de treball ja publicades al web sabadelltreball.cat.