PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • L'Artèxtil es convertirà en la nova seu del futur Campus Urbà de Ciències de la Vida i de la Salut a Sabadell

 • Rellancem l'Eix

 • Obres per canalitzar i potabilitzar les aigües del subsòl

 • Policia Municipal 2024

 • La temporada de piscines 2024 s’inicia aquest divendres, 7 de juny, amb l’obertura d’Olímpia i Cal Marcet

 • Comencen els treballs de pacificació a l'entorn de l'Escola Joan Montllor

 • L'espai sobre la plataforma de la Ronda Oest és un espai d'ús ciutadà a Can Llong

 • El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana ha celebrat a Sabadell una jornada sobre productivitat i qualitat del treball

 • La tercera edició del Festival Observa arriba a Sabadell del 23 de maig al 16 de juny

 • El 3r Saló Sakura Matsuri 2024 arriba a Sabadell per apropar l'essència del Japó a la ciutat

 • Les plagues urbanes són un problema arreu pel canvi climàtic

 • El festival Embassa't celebra aquesta setmana la 16a edició

 • L'Ajuntament reomple el llac del Parc Catalunya

 • El llac del Parc Catalunya recuperarà aviat la normalitat

 • Seguici de vigília de La Salut 2024

 • Millores en la seguretat i la senyalització dels carrers d'Osca, Avellaneda i Portugal

 • Noves actuacions a l'entorn de l'Escola Joanot Alisanda

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

  17
  Gener
  2014

  L'Ajuntament de Sabadell i l'Obra Social "la Caixa" impulsen la millora de la qualitat de vida de les persones grans i els seus cuidadors

  Totes dues institucions signen un conveni per promoure activitats que fomentin l’envelliment actiu i saludable i per posar en marxa a Sabadell,

  Totes dues institucions signen un conveni per promoure activitats que fomentin l’envelliment actiu i saludable i  per posar en marxa a Sabadell, en col·laboració amb la Fundació Pasqual Maragall, un nou projecte de suport als cuidadors de persones amb Alzheimer.

  L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, i el director de l’Àrea Social de la Fundació "la Caixa", Marc Simón, han presentat avui un conveni per portar a terme un programa d’activitats adreçat a les persones grans de la ciutat. La signatura de l’acord, que ha comptat també amb la presència de la regidora del Programa de la Gent Gran, Cristina Moreno, i la responsable del Programa de Gent Gran de la Fundació "la Caixa", Cristina Segura, comportarà, així mateix, la implantació a Sabadell, en col·laboració amb la Fundació Pasqual Maragall, d’un nou projecte per millorar la qualitat de vida dels cuidadors de persones amb Alzheimer.

  L’alcalde de Sabadell ha agraït la implicació de la Fundació “la Caixa” en diversos programes a la ciutat i ha destacat que aquest conveni

  és una bona manera de col·laboració entre l’àmbit públic i privat, que acaba revertint de manera clara en la ciutadania”. En aquest moment en què l’economia de l’ajuntament s’ha anat afeblint, la possibilitat de mantenir activitat a la ciutat cercant altres vies de col·laboració no és un tema menor, i aquest conveni va en aquest línia.

  Marc Simón ha destacat que les col·laboracions són

  mostres del compromís amb l’Ajuntament, perquè crec que hem de treballar conjuntament i és la millor manera d’assegurar que els recursos que tenim els utilitzem bé.

  Nou projecte per als cuidadors de les persones amb Alzheimer

  L'Ajuntament posa en marxa a Sabadell un projecte desenvolupat per la Fundació "la Caixa" i la Fundació Pasqual Maragall, que té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels cuidadors de malalts d’Alzheimer. Alhora, es pretén contribuir a avaluar científicament els efectes d’aquesta teràpia clínica en el benestar del cuidador.

  Cal tenir en compte que a Espanya hi ha més de 600.000 persones amb Alzheimer i altres demències i cadascuna d'aquestes persones té com a mínim un cuidador, que ha de fer front a situacions com problemes físics i de salut, problemes psicològics associats a l’estrès, l’ansietat, la depressió i la frustració, la pèrdua de vida personal i laboral i manca de recursos i informació.

  En aquest marc, la formació i el suport emocional a les persones cuidadores són bàsiques per al seu benestar.  A Sabadell, des de l’any 2000 es realitzen tallers de formació i Grups d’Ajuda Mútua per a cuidadors, fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Sabadell, l’Institut Català de la Salut (ICS) i l’Associació Vallès d’Amics de la Neurologia (AVAN). Al llarg d’aquests anys, més de 1.000 persones han participat en aquests programes. També de forma conjunta, es porta a terme el Programa “Cuidem”, de vacances per a persones afectades per malalties neurodegeneratives  i els seus cuidadors. 

  Amb el conveni signat entre l’Ajuntament i la Fundació ”la Caixa”, s’amplia l’oferta d’activitats, amb la realització de 3 grups terapèutics per als cuidadors, que mitjançant sessions de teràpia psicològica cognitiva-conductual, reben informació i suport sobre les problemàtiques a què han de fer front.

  Un element innovador d’aquest projecte és que es generarà evidència científica sobre en quina mesura i àrees aquests grups milloren la qualitat de vida de les persones cuidadores.

  Participaran en aquests Grups Terapèutics, que es realitzaran a l’AVAN, una trentena de persones de Sabadell, que són familiars i cuidadors principals d’una persona afectada severament de malaltia d’Alzheimer.

  S'actualitza i s'amplia la programació per a la gent gran de Sabadell

  D’altra banda, la programació adreçada a la gent gran fruit de la col·laboració entre totes dues institucions, que es va començar a desenvolupar a la ciutat el darrer trimestre i que continuarà portant-se a terme, ampliant l’oferta arran d’aquest acord, s’emmarca dins els objectius del programa de gent gran de Fundació “la Caixa” Gent 3.0, que vol fomentar la participació activa de les persones grans i fer-les presents en la nostra societat, adaptant-se a la vegada a les seves necessitats actuals. En aquest sentit, el gran repte de la Fundació és impulsar el benestar  tant a nivell físic com emocional del col·lectiu. Així mateix, el programa està en consonància amb el Programa de Gent Gran de l’Ajuntament de Sabadell, que treballa en aquesta mateixa línia i compta des de fa temps amb una àmplia oferta d’activitats formatives, de lleure i d’activació física i mental, que es desenvolupen al llarg de tot l’any als equipaments municipals i a altres espais en col·laboració amb les entitats de gent gran de la ciutat.

  Els tallers que l’Ajuntament i la Fundació “la Caixa” porten a terme conjuntament són:

  Activa’t: Fomenta el coneixement del funcionament del nostre cervell i cos durant el procés d’envelliment i permet assolir estratègies per fer front als canvis que es produeixen durant el mateix.

  Despertar amb un somriure: Contribueix al benestar i la salut, amb l’objectiu de donar resposta a les preocupacions que sovint sorgeixen entre les persones grans pel fet de no dormir bé, i amb la voluntat d’informar-les per tenir més coneixement  entorn el son, prevenint així les seves alteracions i oferint estratègies que els ajudin a aconseguir un descans nocturn reparador.

  Menys dolor, més vida: El projecte s’adreça a les persones grans que volen viure de forma activa i agradable, amb millor qualitat de vida i menys dolor. A través del taller i amb el suport dels diferents materials que s'han elaborat expressament per a aquesta activitat, els participants seran capaços de comprendre què és el dolor i com els afecta; fer-li front en diferents situacions; valorar els seus coneixements i aplicar consells útils que els permetran comunicar-se millor amb els professionals de la salut.

  Aquests tallers, que aporten eines pràctiques per afavorir l’envelliment es realitzaran als Espais relacionals del Complex Sant Oleguer, Parc Central i Alexandra i al Centre d’activitats per gent gran de l’Antic Mercat de Sant Joan. Per fer la inscripció, cal adreçar-se a l’equipament on es portarà a terme cadascuna de les propostes.

  Categories Gent gran, Salut Tags ajuntament, Alzheimer, gent gran, salut