PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

31
Gener
2017

L’Ajuntament de Sabadell impulsa la creació d’una marca de ciutat pròpia amb la col·laboració de l’ESDI (FUNDIT)

L’objectiu es reforçar la identitat col·lectiva i posicionar la ciutat fora del seu propi territori

L’Ajuntament de Sabadell ha iniciat un procés d’elaboració d’una marca de ciutat amb l’objectiu de reforçar la seva identitat col·lectiva i, alhora, permetre dotar la ciutat d’un relat comú, representatiu i perdurable en el temps. La voluntat és que la marca de ciutat sigui un projecte de llarg recorregut, on s’impliqui també la ciutadania i generi, a més, un sentiment de pertinença.

Per aquesta raó en el procés de creació de la marca de ciutat serà necessari buscar la complicitat de tots els agents territorials.

El projecte de conceptualització, disseny i execució de la marca ha estat encarregat a la Fundació del Disseny Tèxtil (Fundit), fundació de l'Escola Superior de Disseny ESDi, que compta amb un equip de recerca de professionals multidisciplinaris i amb experiències prèvies en el desenvolupament d’estudis socials i econòmics.

La Fundació Fundit ha previst que la construcció del relat de ciutat i la conceptualització de la marca es durà a terme en 3 fases diferenciades.

La primera ja s’ha posat en marxa i consisteix, d’una banda, en la realització de Focus Grup (reunions)amb diferents col·lectius representatius de la ciutat, passant per una enquesta ciutadana que ja està activa a Consensus i que es pot respondre fins el proper 12 de febrer. Per últim, s’han concertat un seguit d’entrevistes en profunditat a persones destacades de diferents àmbits de la ciutat.

Durant la presentació, avui, del projecte, la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Marisol Martínez ha assenyalat que “el que fem ara és posar les bases per a la construcció del futur de la nostra ciutat. Un futur que construirem amb el referent del nostre passat i del present. Necessitem, en aquest treball, la màxima col·laboració ciutadana, que expliqui com s’hi veu i com vol ser”.

L’acte ha comptat també amb la presència d’Antoni Garrell, Director General de la Fundació per l’ESDi (FUNDIT),  i d’Encarna Ruiz, de la Unitat de Transferència del Coneixement de l’ESDi i una de les principals responsables del projecte.

Antoni Garrell ha qualificat la iniciativa de “desafiant, però necessària” i ha destacat “que el projecte serà un treball rigorós d’anàlisi de la informació, on serà important l’opinió de les persones i, sobretot, acabarem tenint un estudi que no es quedarà en un calaix, sinó que s’aplicarà”. Encarna Ruiz, per la seva part ha explicat que “ja hem començat la primera fase, la més complexa, on estem recopilant la informació que ens aporta la ciutadania. És una fase important, quan més dades recollim millor podrem afinar l’estudi”.

Un cop aprovades les conclusions de la primera fase, caldrà començar a dissenyar la fase d’anàlisi del missatge i de la pròpia imatge de la ciutat mitjançant un relat que impregni credibilitat i sentiment de pertinença. Serà en aquest moment quan es proposaran accions concretes i es dissenyarà una campanya de comunicació amb els agents implicats i la ciutadania. La tercera de les fases serà l’execució del projecte, pròpiament dit.

Els treballs tenen un termini d’execució de sis mesos i compten amb un pressupost inicial de 40.000 euros, dels quals la Fundació Fundit n’aportarà el 55% i l’Ajuntament el 45%.