PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  27
  Gener
  2023

  L’Ajuntament estrena noves activitats de Formació Professional Ocupacional Dual per a joves en atur

  L’Ajuntament estrena noves activitats de Formació Professional Ocupacional Dual per a joves en atur

  L’Ajuntament de Sabadell proposa una nova modalitat formativa al Centre de Formació Cal Molins aquest 2023 per a joves en atur. En concret, estrena dos activitats de Formació Professional Ocupacional Dual per preparar persones entre 16 i 29 anys en el sector de la restauració i comerç. La formació en alternança i dual combina l'aprenentatge en una empresa amb la formació acadèmica, augmentant la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses en el procés formatiu de l’alumnat.

  Com indica la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González:

  “es tracta d’un model educatiu més a prop de les necessitats de l'empresa amb l'objectiu final de millorar l'educació rebuda i fer-la més útil al sistema productiu, i que alhora pot permetre incrementar l’ocupabilitat de joves”.

  En el cas de l’Ajuntament de Sabadell ofereix les especialitats “Activitats de vendes” i “Serveis de restaurant” per a 30 joves. En tots dos casos l’activitat consta de 630 hores i s’ha iniciat aquesta setmana. La formació es realitza al Centre de Formació Cal Molins i el Vapor Llonch i la persona participant completarà el seu aprenentatge in situ a una empresa i gaudirà alhora d’un contracte de formació en alternança. Això permetrà als participants formar-se i treballar alhora com a caixer/a de comerç, dependent/a o promotor/a comercial en el cas de l’especialitat “Activitats de vendes” i pel que fa als participants en l’especialitat de “Serveis de restaurant” com a cambrer/a de sala o de barra o com a barista.

  Reedició del programa Sabadell Talent Jove

  En paral·lel a la Formació Professional Dual, torna aquest 2023 una nova edició del programa Sabadell Talent Jove. L’objectiu és que joves en situació d’atur puguin rebre formació, orientació laboral i posar en pràctica els coneixements adquirits fent estades en empreses. Les persones interessades poden triar entre l’especialitat de restauració per preparar-se com a professionals de cuina i sala o de Community Manager per treballar en un futur gestionant les xarxes socials o la identitat i imatge de marca d’una empresa. El programa es desenvoluparà principalment a les instal·lacions de l’Escola de Restauració ubicada a l’edifici Vapor Llonch i del Centre de Formació Cal Molins.

  Es tracta d’un programa totalment subvencionat per a les persones participants. Sabadell Talent Jove està cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya d'Ocupació de Catalunya. En total el nou programa inclou fins a 30 places. Per poder participar cal tenir entre 16 i 29 anys. Pel que fa al nivell d’estudis, en el cas del programa formatiu de restauració, no és necessari tenir el títol de l’ESO, i en el cas d’optar al programa de Community Manager cal tenir una titulació de Cicle Formatiu de Grau Superior, Batxillerat, llicenciatura, diplomatura o grau amb necessitat d’especialització o de fer un canvi de sector professional que faciliti la seva inserció laboral. L’inici previst de l’activitat serà al març de 2023. Les persones interessades en optar a una de les places ofertes ho poden fer per mitjà del web https://www.vaporllonch.cat/calmolins

  Categories Sabadell 2030, Economia i treball, Formació Ocupacional, Projectes Estratègics Tags Centre de Formació de Cal Molins, Formació Professional Dual