PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
Desembre
2014

L’Ajuntament de Sabadell manté activada la fase d'emergència per vent

Aquesta alerta prohibeix, principalment, les activitats a l'aire lliure per evitar possibles accidents.

Hores d’ara continua activada la fase d'emergència per vent que està afectant avui a tot el municipi de Sabadell. Aquesta alerta prohibeix, principalment, les activitats a l'aire lliure per evitar possibles accidents.

Precisament, l’Ajuntament fa fet una crida a la ciutadania perquè s’evitin els desplaçaments sempre que sigui possible i ha anul·lat les activitats a l’aire lliure.

Les fortes ratxes de vent han arribat a superar els 100 km/h, i han produït diversos incidents entre els que destaquen caigudes d’arbres i carrers tallats.

En aquest sentit, s’ha de dir que des de les 7 del matí fins les 18 hores la Policia Municipal ha fet més de 350 serveis.

D’altra banda, al llarg del dia, s’han comptabilitzat 241 trucades al 112.

Els serveis més destacats han estat l’atenció a les dues persones que han resultat ferides. Una d’elles ha estat quan ha caigut un arbre sobre el cotxe on estava, aparcat al carrer de Santiago Segura. Una altra ferida ho ha estat quan li ha caigut un arbre a sobre, a la carretera de Barcelona davant el CAP de Sant Fèlix. Les dues persones ferides han estat ateses al Taulí.

Entre les trucades ateses per la Policia Municipal també destaquen més de 130 atencions per arbres o branques caigudes. En total, a la zona urbana s’han quantificat la caiguda de més de 60 arbres, al quals cal sumar una quantitat encara indeterminada d’arbres al bosc de Can Deu, a Can Llong i a la zona del cementiri.

La presència d’arbres o altres obstacles a la via pública ha provocat que alguns carrers de la ciutat es tallessin com ara la Gran Via, la N150, l’Avinguda de Matadepera, la Via d’Alexandra, l’Avinguda de la Concòrdia o el carrer de Joan Plans. En aquests moment continua tallada l’Avinguda de Matadepera.

També s’han produït diverses avaries de subministrament a zones com Poble Nou i part de la Concòrdia. Així com afectacions a dos instituts: l’IES Ferran Casablancas, on han caigut 5 arbres i al Joan Oliver, on hi ha hagut trencament de vidres.

La previsió per demà, si no es produeixen fortes ventades, és que els centres educatius funcionin amb normalitat.  

La TUS també ha hagut de modificar itineraris de diverses línies d’autobús per arbres caiguts a la via pública o per contenidors que s’han desplaçat. De la mateixa manera, Renfe ha hagut de suspendre el seu servei a causa d’arbres caiguts a les vies.

A més, hi ha hagut actuacions per incidències a sostres, taulades, cables elèctrics, llums de Nadal, fanals i semàfors. També vidres trencats, despreniment a façanes i danys a vehicles, entre d’altres. 

Cal destacar les actuacions mancomunades entre la Policia Municipal, els Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, Bombers, SMATSA, TUS i els departaments següents de l’Ajuntament: Residus, Mobilitat, Obres Públiques, Logística i Manteniment de la Via Pública.

L’Ajuntament també ha recomanat a la ciutadania recollir tendals i retirar de balcons i terrasses elements inestables com testos o mobiliari.

Per la seva banda, el Servei Català de Trànsit ha demanat als conductors vigilar especialment amb la distància de separació lateral a l'hora de fer avançaments a vehicles de grans dimensions i reduir la velocitat i corregir les desviacions per tal de mantenir la trajectòria del vehicle.

Altres recomanacions realitzades davant l’alerta per vent

L’Ajuntament de Sabadell, davant la situació d’alerta per vent i temporals de forta intensitat, recomana a la ciutadania que no surti de casa o utilitzi el cotxe només si és imprescindible i que intensifiqui les mesures de prudència.

Recomanacions en diferents àmbits

Casa

 • Cal tancar i assegurar  portes, finestres, tendals i tots els elements que es puguin trobar a balcons, terrasses i zones exteriors dels edificis.
 • Es necessari retirar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

A l’exterior

 • Aneu amb compte amb el mobiliari urbà, l'enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l'arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
 • No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
 • No aneu als parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre. Cal també no apropar-se ni passejar prop pels penya-segats. Tingueu en compte que el vent pot arrossegar objectes voluminosos com per exemple, pedres per un pendent pronunciat.

Conduint

 • Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.
 • Us recomanem també assabentar-vos de l'estat de la xarxa de transport públic, que es pot veure afectada pel fort temporal.
 • Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.
 • Consulteu i seguiu les prediccions del temps i l'estat de les carreteres a través dels mitjans de comunicació o del Servei Meteorològic de Catalunya (www.meteocat.com). El telèfon d'informació 012 us pot donar informació d'utilitat, així com el Servei Català del Trànsit, a través de www.gencat.cat/transit. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera. 
 • Si és imprescindible desplaçar-vos, extremeu les precaucions i la prudència. Cal alentir la marxa i subjectar el volant amb fermesa.
 • A la muntanya, extremeu les precaucions i no us apropeu ni passegeu pels penya-segats. Tingueu en compte que el vent pot arrossegar objectes voluminosos com per exemple, pedres per un pendent pronunciat.

En cas d'emergència podeu trucar al 112