PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

10
Desembre
2020

L’Ajuntament de Sabadell participa en el projecte Barcelona Digital Talent per captar i retenir professionals en el sector TIC

Les persones interessades a impulsar la seva carrera en el sector digital poden inscriure’s a les sessions telemàtiques previstes en el marc d’aquest projecte

L’Ajuntament de Sabadell participa en el projecte Barcelona Digital Talent per captar i retenir professionals en el sector TIC

L’Ajuntament de Sabadell activa un projecte pilot de sensibilització i captació de nous professionals per al sector TIC per ser professions de futur amb elevada inserció laboral. Participa en el Barcelona Digital Talent (BDT), amb l’objectiu de crear i retenir professionals amb competències digitals, així com captar talent internacional, per cobrir les necessitats de les empreses del sector tecnològic a Catalunya.

Aquest projecte, inicialment centrat en la ciutat de Barcelona, amplia el radi d’acció. Des de Barcelona Digital Talent s’ha triat un conjunt de municipis per fer extensiva l’experiència. La trajectòria del Centre de Formació Cal Molins en aquests temes i la potencialitat de la ciutat com a centre d’atracció de talent han estat claus perquè Sabadell hagi estat seleccionada per aquesta iniciativa.

Les persones interessades a impulsar la seva carrera en el sector digital poden inscriure’s a les sessions telemàtiques previstes a Sabadell en el marc d’aquest projecte. En concret, la primera activitat està prevista per al divendres 11 de desembre amb el títol "Reorientació de professionals i captació de talent per al sector TIC". Aquest taller està adreçat a persones en actiu o sense feina per acostar la realitat del sector tecnològic i les oportunitats professionals que planteja.

Durant el taller es realitzarà l'activitat “l'Experiència Alicia”, un joc per descobrir en primera persona l'evolució que ha experimentat el sector digital al llarg dels anys i com la societat s'ha anat adaptant ràpidament a les noves tecnologies. Alhora hi intervindrà Anna Benavent, directora d'Organització Digital al Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí. La sessió compta amb la coordinació d’Assumpta Rocosa, consultora de Govern de la Dada al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya i Karina Gibert, secretària i cofundadora del centre de recerca en ciència intel·ligent de dades i Intel·ligència Artificial (IDEAI) i vicedegana de presidència per igualtat i ètica del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya (COEINF).

Aquest taller està impulsat per la Mobile World Capital Barcelona i la Generalitat de Catalunya, en el marc de la Barcelona Digital Talent (BDT), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell i del Col·legi d’Enginyeria Informàtica de Catalunya (dones COEINF).

Inscripció oberta

Aquest taller telemàtic tindrà lloc l’11 de desembre, de 10.30 h a 12.30 h. Les persones interessades a participar-hi han de fer inscripció prèvia mitjançant el web vaporllonch.cat. Properament es desenvoluparan altres tallers amb els títols El món del desenvolupament web. El món de les apps per dins. Cloud: el futur està al núvol. La digitalització de les empreses: CRM i els ERP. Big data: com les dades transformen el món.

Barcelona Digital Talent

Barcelona Digital Talent és una iniciativa público-privada de la Mobile World Capital Barcelona, el Cercle Tecnològic de Catalunya, el Barcelona Tech City, 22@Network, Foment del Treball Nacional, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

El projecte va néixer per posicionar la ciutat de Barcelona com a pol de talent digital. Segons Barcelona Digital Talent l’any 2025, el 50% de les professions actuals deixaran d’existir tal com es coneixen. L’evolució de l’economia cap a models digitals ja ha accelerat la demanda de nous perfils professionals, la qual cosa representa un nou repte per al mercat laboral.