PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

03
Febrer
2015

L’Ajuntament de Sabadell reunirà aquesta tarda el Comitè d’Emergències davant la previsió de baixes temperatures

Aquesta nit Ajuntament i Creu Roja activaran la Unitat Mòbil d’Emergència Social (UMES) adreçada a les persones sense sostre i demà, en funció de la meteorologia, s’activarà l’Operació Fred

Davant la previsió de baixes temperatures i el Comunicat de Prealerta del Neucat remès pel Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), l’Ajuntament de Sabadell reunirà aquesta tarda els membres del Comitè d’Emergències municipal. A hores d’ara, ja s’ha alertat els integrants d’aquest comitè perquè estiguin atents a l’evolució de la meteorologia i de la situació a la ciutat i així, en cas necessari, puguin iniciar al més aviat possible les tasques que tinguin assignades. Integren el Comitè d’Emergències l’alcalde, el tinent d’alcalde de Presidència i els responsables municipals de diferents àrees com Espai Públic, Policia Municipal, Protecció Civil, Serveis Socials, Salut i Sostenibilitat, entre altres.

Així mateix, i davant la previsió de baixes temperatures, és previst que aquest vespre-nit es torni a activar la UMES (Unitat Mòbil d’Emergència Social), un servei coordinat per l’Ajuntament i Creu Roja Sabadell que es posa en marxa com a pas previ a l’Operació Fred i a través del qual, un vehicle provist de mantes, menjar i beguda calent recorre la ciutat passant per aquells punts on es té constància que hi hagi persones sense sostre. Alhora s’ofereix a aquestes persones la possibilitat de pernoctar en una pensió o hostal.  Si les previsions per aquesta nit canviessin i les temperatures fossin més extremes del que ara mateix es preveu, sortiria la UMES i alhora Creu Roja obriria les seves instal·lacions per oferir a les persones sense sostre sopar i servei de dutxa. Després se’ls portaria, si ho desitgen, a una pensió.

Demà, si es mantenen les previsions actuals, s’activarà l’Operació Fred, a través de la qual s’obren les dependències de la Creu Roja per albergar les persones sense sostre que voluntàriament hi vulguin accedir. Allà se’ls oferirà servei de dutxa, sopar, roba neta, pernoctació i esmorzar del dia següent. Inicialment està previst que l’Operació Fred s’allargui les nits de dimecres, dijous i divendres, sempre subjecte a l’evolució de la meteorologia. Els serveis municipals i Creu Roja, amb la col·laboració de Caritas, faran un seguiment continuat de la situació per als dies posteriors.

Prealerta del Neucat

El CECAT ha actualitzat la situació de Prealerta del Pla Especial d’Emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) d’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya. La comarca del Vallès Occidental es troba avui i demà en situació de risc moderat.

D’acord amb la informació del Servei Meteorològic de Catalunya, es manté per avui dimarts, dia 3, les nevades previstes al terç nord del país. La cota de neu baixarà progressivament fins als 300 metres al final del dia, tot i que al quadrant nord-est podrà baixar localment fins als 200 metres. Al sud del territori se situarà al voltant dels 400 metres. Les precipitacions seran localment en forma de ruixat i de calabruix.

Pel que fa a demà dimecres, dia 4, es preveuen precipitacions al litoral i prelitoral central i sud, la cota baixarà localment fins a nivell de mar. Les precipitacions seran localment en forma de ruixat i calabruix.