PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  24
  Gener
  2018

  L’Ajuntament demanarà a CatSalut més recursos i un reforç de les mesures per abordar la situació de les urgències del Taulí

  Les noves urgències de l’Hospital Taulí seran una realitat gràcies a l’aportació municipal de 4 milions d’euros que va aprovar fa mesos el govern de transformació

  L’Ajuntament demanarà a CatSalut més recursos i un reforç de les mesures per abordar la situació de les urgències del Taulí
  L’Ajuntament demanarà a CatSalut més recursos i un reforç de les mesures per abordar la situació de les urgències del Taulí

  L’Ajuntament de Sabadell demanarà al Servei Català de la Salut que hi destini més recursos i reforci amb mesures extraordinàries solucions que ajudin a millorar la gestió de les urgències de l’Hospital Taulí mentre no s’acaba amb la ampliació del servei, prevista per al 2019.

  Després que en les darreres setmanes la situació de les urgències de l’hospital Taulí s’hagin agreujat, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i el regidor de Salut, Ramon Vidal, es trobaran amb el director del Servei Català de la Salut, David Elvira, per abordar aquest tema. Durant la reunió també es tractaran altres temes inclosos en el Pacte de Ciutat per la millora de la Xarxa Sanitària de Sabadell, que afecten l’atenció primària a la ciutat.

  L’alcalde, Maties Serracant, s’ha interessat especialment les darreres setmanes per la situació de les urgències de l’Hospital Taulí, per aquest motiu l’alcalde ha visitat dues vegades les urgències, ha mantingut una trobada amb la direcció i s’ha reunit amb els treballadors i treballadores de la PATT. Per la seva banda, el regidor de Salut, Ramon Vidal, manté trobades mensuals amb el Comitè d’empresa així com setmanals amb la direcció del centre per seguir l’evolució de les urgències.

  Serracant ha manifestat que “som conscients de la situació de greuge que arrossega el Taulí durant fa massa anys, per aquest motiu el govern de transformació ha volgut fer l’aportació extraordinària de 4M d’euros per a la reforma i ampliació de les urgències” i ha afegit que “les obres començaran a ser una realitat ben aviat”.  Però, mentre no s’acaba amb la ampliació del servei, prevista per al 2019, “cal actuar amb mesures extraordinàries que ajudin a millorar el funcionament actual de la gestió de les Urgències”, ha dit Serracant.

  Les noves urgències

  El servei s’ampliarà amb dues noves plantes d’hospitalització que estaran en funcionament al 2019. Així ho preveu el conveni de col·laboració signat entre el Servei Català de la Salut i l’Ajuntament amb la Corporació Parc Taulí.

  L’Ajuntament de Sabadell, en virtut del conveni, fa una aportació al Consorci Corporació Sanitària del Parc Taulí de 4.milions d’euros, i abonats al Consorci en la mesura que es vagin acreditant les despeses executades en obres i equipaments. L’aportació té la consideració de patrimonial i la fa l’Ajuntament amb l’objectiu d’incrementar la qualitat del servei d’urgències de l’Hospital de Sabadell. El projecte es troba actualment en fase de licitació de les obres.

  Aquesta és la mesura més important amb l’objectiu d’aconseguir un Servei d’Urgències capaç d’oferir un servei a la població el més eficaç possible. Però no és l’únic pas que el govern  municipal ha fet en aquesta direcció.

  També es va signar un Pacte de Ciutat entre Ajuntament i Generalitat a través del Servei Català de la Salut, per la millora del mapa d’equipaments sanitaris de la ciutat on es recollia, a més de l’ampliació de les urgències del Taulí, la construcció del CAP de Can Llong, que entrarà en funcionament el 2020, i la finalització del Pla Director d’espais de l’Hospital Parc Taulí.

  Durant tot el mandat l’Ajuntament manté periòdicament trobades amb el CatSalut, l’ICS i  la CSPT. Durant els darrers mesos, concretament, han celebrat reunions per a la implantació o seguiment del pla de contingència –exposat en el Consell Municipal de Salut del passat novembre- per fer front a l’increment d’activitat de les Urgències durant l’hivern.

   

  Categories Salut Tags ajuntament, ciutat, Hospital Parc Taulí, salut, urgències