PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

26
abril
2019

L’Ajuntament destina 1,4 milions a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial

Són ajuts complementaris als que ha atorgat la Generalitat en la seva darrera convocatòria

L’Ajuntament destina 1,4 milions a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial

El Ple municipal va aprovar ahir l’atorgament d’una subvenció directa a Habitatges Municipals de Sabadell (VIMUSA) d’1,4 milions d’euros per fomentar la rehabilitació d’edificis. I avui mateix el consell d’administració de l’empresa municipal ha aprovat les bases que regulen l'atorgament d’aquestes subvencions.

Són ajuts complementaris i addicionals als que ja ha atorgat la Generalitat de Catalunya per fomentar la rehabilitació d’edificis residencials, és a dir, que es destinaran a comunitats de persones propietàries que ja hagin obtingut una resolució favorable de la Generalitat.

L’objectiu principal de les subvencions és afavorir la conservació estructural i les instal·lacions dels edificis per mitjà de la rehabilitació, amb una clara priorització en els edificis que presenten deficiències importants que poden posar en risc la seguretat de les persones.

El Pla Local d’Habitatge 2019-2024, en l’apartat de diagnosi, determina que els habitatges a la nostra ciutat tenen una antiguitat mitjana de 40 anys i que en un 7% dels casos es troben en estat molt deficitari. Entre les accions del Pla hi ha, de forma prioritària, la concessió d’ajuts a la rehabilitació fins a incidir en el 30% dels edificis amb deficiències durant la vigència del Pla.

L’aprovació de l’atorgament d’aquesta subvenció per fomentar la rehabilitació és la primera concreció d’aquesta estratègia municipal en polítiques d’habitatge.

El termini de presentació de les sol·licituds es donarà a conèixer properament, un cop la convocatòria s’hagi publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona.