PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

28
Juliol
2022

L’Ajuntament destina prop de mig milió d’euros aquest estiu a afavorir l’accés a les activitats de lleure a tots els infants i adolescents

S’hi inclouen subvencions per a l’organització de casals, activitats de lleure, prestacions i el programa Fem Vacances

L’Ajuntament destina prop de mig milió d’euros aquest estiu a afavorir l’accés a les activitats de lleure a tots els infants i adolescents

Amb l’objectiu d’afavorir que tots els infants i adolescents de la ciutat tinguin accés a les activitats de lleure aquest estiu, l’Ajuntament està impulsant diferents actuacions i programes que sumen prop de mig milió d’euros. Entre les accions, hi ha les subvencions a les entitats que organitzen casals, activitats de lleure, prestacions d’urgència social i el programa Fem Vacances.

Tal com ha explicat el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés,

“l’arribada de l’estiu pot comportar noves situacions de desigualtat, també entre els infants i adolescents de la ciutat. I això és el que precisament volem evitar. Amb aquest conjunt de recursos i accions que articulem en l’època de vacances escolars volem garantir drets i que les oportunitats arribin a tots els nens i nenes per tal que ningú quedi enrere”.

Per la seva banda, el regidor d’Educació, Manolo Robles, destaca que

“enguany fem novament una aposta decidida de suport a les entitats, en la línia de reduir les desigualtats educatives i facilitar l’accés equitatiu a les oportunitats educadores que planteja la ciutat, una de les prioritats que tenim en les polítiques educatives de Sabadell”.

Així mateix, Robles ha afegit que amb aquestes accions, i a més de vetllar per l’equitat, es treballa

“amb la perspectiva de millorar rendiments i interrelacionar els ensenyaments”.

Suport a les entitats de lleure educatiu

D’una banda, es destinen 172.350 euros a subvencions per a les entitats que organitzen casals d’estiu, dels quals 80.350 són per a l’organització de les activitats i 92.000 per als casals en què participin infants amb Necessitats Educatives Específiques (NEE). D’aquest total, 120.000 € corresponen a una aportació extraordinària provinent del Pla de Millores d’Oportunitats Educatives, finançat per la Generalitat de Catalunya.

Enguany els esplais organitzen un total de 56 casals, amb un total de 3.793 places. En aquest sentit, la tasca que realitzen les entitats de lleure educatiu permet que els infants i adolescents tinguin accés a espais d’aprenentatge, cooperació i solidaritat.

Fem Vacances

D’altra banda, l’Ajuntament aporta prop de 100.000 euros al programa Fem Vacances, que ofereix activitats d’estiu per a persones amb discapacitat. En concret, són sis les entitats que reben aquest ajut (ANDI Down Sabadell, L’Estel, Obrir-se al Món, Viu-la, Fundació AVAN i Grandalla) per organitzar casals, viatges i colònies. Aquest any s’han ofert 144 places, de les quals 93 són per a casals i 51 per a vacances i colònies.

Aquesta oferta constitueix una oportunitat de convivència i aprenentatge per a aquests ciutadans i ciutadanes, alhora que contribueixen perquè les famílies puguin compatibilitzar les vides laboral i familiar. Els ajuts redueixen el sobrecost que comporten aquestes activitats respecte les propostes de caràcter ordinari.

Prestacions d’urgència

En la línia de donar suport a les famílies en situació de vulnerabilitat, l’Ajuntament destina uns 140.000 € a prestacions d’urgència social per a la participació en activitats de lleure educatiu durant l’estiu.  

Casals a l’agost

D’altra banda, l’Ajuntament impulsa al mes d’agost un casal per a infants en situació de vulnerabilitat, a l’organització del qual es destinen 20.000€. Aquesta acció complementa els dos casals d’agost finançats per la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Probitas, que s’impulsen en conveni amb l’Ajuntament i compten amb col·laboració municipal. En total, els tres casals ofereixen 130 places i hi prenen part nens i nenes derivats pels Serveis Socials.

Així mateix l’Ajuntament ha destinat 35.000 euros més a l’impuls d’activitats de lleure educatiu al juliol als Serveis d’Intervenció Socioeducativa distribuïts al territori.

Rebost Solidari

Al marge del lleure, l’Ajuntament destina recursos complementaris per tal de garantir la suficiència alimentària dels infants i adolescents durant l’estiu. Durant tot el mes de juliol s’ofereix un lot doble al Rebost Solidari del qual es beneficien prop de 1.300 famílies.

Així mateix, com en anys anteriors, es distribuiran targetes moneder o de prepagament que permetran als usuaris del Rebost comprar productes frescos durant l’agost als establiments adherits. Aquesta iniciativa comporta una inversió municipal de 43.000 euros.