PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

24
Febrer
2020

L’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya renoven les seves línies de col·laboració

S’aprova prorrogar els convenis relatius a l’Oficina Local de L’Habitatge i al programa de mediació per al lloguer social

L’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya renoven les seves línies de col·laboració

L’Ajuntament de Sabadell ha aprovat prorrogar els convenis de col·laboració amb la Generalitat relacionats amb l’Oficina Local de l’Habitatge de Sabadell i amb el Programa de Mediació per al Lloguer Social. Les pròrrogues per donar continuïtat a aquests serveis comporten una aportació econòmica màxima de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, per aquest any, de 168.440 euros per a l’Oficina Local de l’Habitatge i de 28.450 euros per a la borsa de mediació per al lloguer social.

La col·laboració entre ambdues administracions té la finalitat de facilitar a la ciutadania la proximitat de les gestions i serveis relatius a l’habitatge, els quals es fan per mitjà d’Habitatges Municipals de Sabadell (VIMUSA).

En aquest marc, L'Oficina Local d'Habitatge de Sabadell actua com a una “finestreta única” on atendre tot allò relacionat amb l'habitatge. Per mitjà de l’Oficina es pot rebre informació i tramitar les sol·licituds i demandes d'ajuda relacionades amb l'habitatge, sigui quina sigui l'administració que les promogui i les impulsi. Ofereix serveis relacionats amb l’habitatge protegit, la rehabilitació de pisos i instal·lació d’ascensors, ajuts, borsa de lloguer o altres tràmits com la cèdula d’habitabilitat.

D’altra banda, el Programa Municipal de Mediació per al Lloguer Social està adherit a la Xarxa de mediació per al lloguer de la borsa d'habitatge de la Generalitat de Catalunya. La Xarxa és un sistema de mediació en el mercat immobiliari que vol augmentar l'oferta de lloguer a preus moderats i, al mateix temps, mobilitzar el parc de pisos desocupats.

El programa proporciona facilitats a les persones propietàries de pisos desocupats perquè els posin al mercat amb totes les garanties. La proposta té com a objectiu incrementar i millorar el parc d'habitatge de lloguer a preus assequibles per les persones inquilines.