PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  15
  Setembre
  2021

  L’Ajuntament i la Diputació de Barcelona acorden desenvolupar el projecte comunitari ‘Torre-romeu batega’

  Aquest projecte es desenvolupa en el marc del procés comunitari ‘Som Torre-romeu’ i consta d’una subvenció de la Diputació de 172.900 euros

  L’Ajuntament i la Diputació de Barcelona acorden desenvolupar el projecte comunitari ‘Torre-romeu batega’

  La Diputació de Barcelona ha aprovat aquest estiu un nou fons de prestació, des de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, impulsora del projecte transformador “Barris i comunitats: motors de transformació social”, a diferents ciutats, entre les quals s’hi troba Sabadell, concretament el barri de Torre-romeu.

  L’objectiu del projecte és reduir les desigualtats socioeconòmiques i la promoció de la convivència inclusiva, la participació i la cohesió social a través de l’enfortiment comunitari, l’empoderament del veïnat i el reforç de les aliances socials. L’assignació econòmica per aquest 2021 és de 172.900 euros amb la voluntat, per part de la Diputació, de donar continuïtat al projecte en el decurs dels anys 2022 i 2023.

  Aquest suport permetrà impulsar el projecte “Torre-romeu Batega”, el qual s’inclou al procés comunitari “Som Torre-romeu” i que té la finalitat de contribuir a reduir les desigualtats i millorar les condicions de vida de les persones, a través de la promoció de l’educació, el lleure i la cultura com a àmbits bàsics de promoció de la igualtat d’oportunitats. Aquest projecte incorpora els principis de transversalitat, treball en xarxa, corresponsabilitat, visió comunitària, interseccionalitat i perspectiva intercultural.

  La tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar animal i Participació, Marta Morell, ha explicat avui la necessitat de seguir apostant en intervenció comunitària:

  “Ara més que mai, projectes comunitaris com aquest ens permeten tornar a posar el focus en acabar amb les desigualtats socials entre territoris, donar veu a les entitats i posar les persones de la ciutat al centre de les nostres polítiques”.

  A més, Morell també ha destacat la importància de l’enfoc dels projectes

  “especialment en dones i joves, i tot és possible gràcies al treball transversal amb altres àrees de govern”.

  Pel desenvolupament del projecte caldrà dur a terme un seguit d’actuacions, com ara la contractació de professionals, l’elaboració i desenvolupament d’un Pla d’Acció Comunitari, l’impuls d’accions socioeducatives per a la prevenció de l’absentisme i el fracàs escolar en l’educació obligatòria, la promoció de l’educació professionalitzadora per facilitar la reincorporació al món formatiu o laboral de les persones joves i l’augment de les competències educatives en la dimensió dels hàbits saludables, entre moltes d’altres.

  Tot això s’aconseguirà amb la implicació de professionals de diferents serveis municipals, personal tècnic d’altres administracions i del tercer sector i de les entitats i els veïns i veïnes del barri.

  D’altra banda, amb la Diputació es participarà en accions formatives i espais de treball amb diferents municipis que formen part del projecte, així com en espais de treball, de transferència de coneixement i experiències i jornades de presentació.

  Actualment, l’Ajuntament de Sabadell, des del programa d’Intervenció Comunitària, du a terme projectes comunitaris a quatre zones de la ciutat: a Torre-romeu, a Can Puiggener, als barris del sud (Espronceda, Campoamor, Les Termes i La Creu de Barberà) i al nord, als barris de La Plana del Pintor, Torrent del Capellà, Sant Julià i Can Deu.

  Categories Entitats, Districtes, Processos participatius, Participació ciutadana Tags convivència, Diputació de Barcelona, Som Torre-romeu, Torre-romeu batega