PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

19
Febrer
2021

L’Ajuntament i la Fundació Impulsa signen un conveni per becar joves de la ciutat en estudis de formació professional

20 estudiants amb una situació socioeconòmica vulnerable podran optar a les beques

L’Ajuntament i la Fundació Impulsa signen un conveni per becar joves de la ciutat en estudis de formació professional

L’Ajuntament de Sabadell i la Fundació Impulsa signen un conveni de col·laboració que permetrà a 20 joves en situacions socioeconòmiques vulnerables iniciar estudis de formació professional. Les Beques Impulsa compten amb el recolzament econòmic de nombroses empreses i del teixit empresarial català i tenen com a objectiu promoure la igualtat d’oportunitats per a tots els i les joves tant a nivell professional com a nivell de creixement personal.

Els joves comptaran, des del primer moment en el que se’ls adjudiqui la beca, amb el suport especialitzat d’un mentor que els acompanyarà durant tota la seva formació, els assessorarà i els acompanyarà en el seu creixement vital i professional. L’alumnat becat realitzarà formacions complementàries en competències per la vida i en orientació professional i mercat laboral, i realitzarà també 25 hores anuals de voluntariat amb entitats socials de Sabadell i comarca, amb l’objectiu de que siguin conscients de tot el que poden aportar i de que tenen per davant un futur ple d’oportunitats.

L’Ajuntament es vincula amb la Fundació Impulsa a través de les regidories d’Educació i Desenvolupament Econòmic, i posarà a l’abast de l’entitat la seva experiència, farà d’intermediària amb els centres educatius i participarà en la selecció de candidats realitzant l’estudi de barems socioeconòmics. Una vegada s’hagi realitzat aquest primer filtre, l’equip tècnic de la Fundació realitzarà l’estudi cas a cas i entrevistes amb els i les candidates per acabar de determinar quins són els 20 joves beneficiaris de la Beca Impulsa a Sabadell.

La Fundació Impulsa compta amb un equip psicopedagògic que supervisarà i donarà suport i ajuda als joves en matèria d’estudis i formació complementària, i farà el seguiment de la trajectòria del jove dintre la fundació.

La beca permet els joves afrontar les despeses associades als estudis dels diferents cicles formatius (públics o privats, sempre que siguin homologats per la Generalitat), el que es tradueix en una beca econòmica d’entre 600 i 1400€ anuals, un ordinador portàtil i formació especialitzada en competències transversals i mercat laboral, el compromís i retorn social per l’acompanyament que reben a la fundació a través de voluntariat social a entitats locals o comarcals, i un servei de tutoria i suport per part dels especialistes en integració social de la Fundació Impulsa.

La Fundació Impulsa ha assolit un ràtio de finalització d’estudis del 90%. Del total de joves que finalitzen el cicle mitjà, un 60% dels estudiants continuen els seus estudis amb un cicle superior amb el suport de la Fundació Impulsa que els hi renova la beca per poder fer el cicle superior. A nivell de feina, el 65% del estudiants troben feina vinculada als seus estudis i d’aquest, el 77% la troben en un termini inferior a 6 mesos.