PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Comencen els treballs de pacificació a l'entorn de l'Escola Joan Montllor

 • L'espai sobre la plataforma de la Ronda Oest és un espai d'ús ciutadà a Can Llong

 • El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana ha celebrat a Sabadell una jornada sobre productivitat i qualitat del treball

 • La tercera edició del Festival Observa arriba a Sabadell del 23 de maig al 16 de juny

 • El 3r Saló Sakura Matsuri 2024 arriba a Sabadell per apropar l'essència del Japó a la ciutat

 • Les plagues urbanes són un problema arreu pel canvi climàtic

 • El festival Embassa't celebra aquesta setmana la 16a edició

 • L'Ajuntament reomple el llac del Parc Catalunya

 • El llac del Parc Catalunya recuperarà aviat la normalitat

 • Seguici de vigília de La Salut 2024

 • Millores en la seguretat i la senyalització dels carrers d'Osca, Avellaneda i Portugal

 • Noves actuacions a l'entorn de l'Escola Joanot Alisanda

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

  02
  Octubre
  2020

  L’Ajuntament i la SAREB arriben a un acord per incorporar 80 habitatges al parc públic d’habitatge social de Sabadell

  El conveni, signat a través de l’empresa municipal VIMUSA, suposa un important pas endavant en les polítiques actives per fer front a l’emergència habitacional i donar resposta a les necessitats de les famílies en situació de vulnerabilitat

  L’Ajuntament i la SAREB arriben a un acord per incorporar 80 habitatges al parc públic d’habitatge social de Sabadell

  L’Ajuntament de Sabadell, a través de l’empresa municipal VIMUSA, i la Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de Reestructuración Bancaria (SAREB) han signat un acord pel qual la SAREB cedirà 80 habitatges que s’incorporaran al parc públic gestionat per VIMUSA. El conveni, que han presentat avui l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés i el director de Responsabilitat Social Corporativa de la SAREB, Gaspar González, suposa un important avenç en les polítiques actives per fer front a l’emergència habitacional i donar resposta a les necessitats de les famílies en situació de vulnerabilitat.

  La voluntat és que gran part d’aquests 80 habitatges es puguin destinar a emergència social. Se sumarien així als 200 actualment gestionats per l’empresa municipal.  Amb els 80 pisos, el nombre d’habitatges d’emergència i de lloguer social gestionats per VIMUSA ja superarà els 1.600.

  La signatura del conveni es suma a les diferents línies de treball que s’estan impulsant en matèria d’habitatge a preu assequible i va en concordança amb el que contempla el Pla COVID-19, mesures per superar la crisi. Aprovat pel Ple Municipal al mes de juliol, el document es marca entre els objectius reforçar el parc d’habitatge públic i els mecanismes i la capacitat de resposta davant de situacions de vulnerabilitat en aquest àmbit.

  Avui durant la presentació de l’acord, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha recordat que

  “les polítiques d’habitatge no es poden basar en una sola línia d’acció. Hem de treballar en un ventall de possibilitats per tal que tot  junt ens permeti avançar en un àmbit que genera desigualtat com és l’accés a l’habitatge. En aquest sentit, hem estat i continuem treballant en diversos camins. Alhora vam considerar que si volíem donar passos endavant també havíem de potenciar la intermediació amb els grans tenidors, amb les entitats financeres i fruit d’això és el conveni que avui presentem”.

  En aquest marc, Farrés ha volgut

  “agrair la bona predisposició de la SAREB per tal d’assolir un acord que implicarà un benefici per al conjunt de la ciutat i dels seus ciutadans i ciutadanes”.

  Per la seva part, el director de Responsabilitat Social Corporativa de la SAREB, Gaspar González, ha comentat que

  “ha estat molt fàcil arribar a un acord amb aquest equip de govern municipal. Estem contents perquè avui signem el conveni numero 35 d’aquestes característiques, el número 12 a Catalunya, però aquest ens fa particular il·lusió perquè ho havíem intentat abans, en l’anterior mandat i no va ser possible. Volem agrair la facilitat amb la qual ara hem pogut treballar”.

  L’acord amb la SAREB preveu una durada de quatre anys i es podrà prorrogar per períodes d’un any fins a un màxim de 4 anys més, sense perjudici de la vigència independent dels contractes d’arrendament que s’hagin formalitzat durant la vigència de l’acord. En aquest cas els contractes de lloguer social podran continuar endavant.

  Com a part del conveni, l’Ajuntament a través de VIMUSA, pagarà una contraprestació econòmica mensual a la Sareb per cadascun dels habitatges cedits. En el cas dels habitatges buits serà de 125 euros i de 75 euros en el cas dels que es trobin ocupats i on es compleixin els preceptes de vulnerabilitat i convivència amb l’entorn. Els pagaments seran utilitzats per la SAREB principalment per afrontar les despeses d’assegurances i comunitat. L’Ajuntament assumirà, així mateix, les despeses corresponents a la gestió dels habitatges, el seu manteniment i l’IBI, entre altres.

  Diferents línies d’acció en matèria d’habitatge

  Dins el treball per ampliar el nombre d’habitatges socials a la ciutat, els darrers temps s’ha reforçat la intermediació de l’Ajuntament amb els grans tenidors d’habitatge i precisament fruit d’aquesta tasca s’ha pogut arribar a l’acord amb la SAREB.

  Així mateix, al mes de juny, Ajuntament i la Generalitat (Ofideute) van signar un conveni de col·laboració per assessorar la ciutadania en relació amb el deute hipotecari, el lloguer d’habitatge i l’aplicació de lloguer social. L’objectiu de l’acord era millorar l’eficàcia en l’aplicació de la normativa vigent i coordinar les diferents àrees d’ambdues administracions per aprofundir cap a una atenció més integral de les necessitats que tenen els ciutadans.

  D’altra banda, en el marc del Pla COVID-19, s’ha creat una unitat d’emergència habitacional per fer seguiment dels casos i una partida específica de prestacions socials.

  Així mateix, des de juny de 2019, l’Ajuntament ha comprat -a través del dret de tanteig i retracte, i adscrit a l’empresa municipal VIMUSA 12 nous habitatges, que s’han incorporat a la borsa de lloguer social. 14 més en troben en diferents fases del procés de compra. I encara a través del dret de tanteig i retracte, VIMUSA ja ha iniciat la compra de més d’una vintena de pisos més. En aquest àmbit, els pisos es destinen prioritàriament a la borsa d’habitatge d’emergència social, tot i que en funció de les característiques i necessitats detectades també es poden destinar al lloguer protegit.

  També s’està treballant per ampliar el nombre d’Habitatges de Protecció Oficial de lloguer a la ciutat. En aquest marc, està previst iniciar dins d’aquest mandat la construcció de 500 nous habitatges de lloguer assequible. Dins d’aquesta previsió s’hi troba el futur complex de gent gran a la Roureda. Per altra banda, part d’aquestes promocions s’impulsaran des de l’empresa mixta SBD Lloguer Social.

  Actualment, l’Ajuntament gestiona a través de l’empresa municipal VIMUSA més de 1.300 Habitatges de Protecció Oficial. 443 d’aquests són d’HPO ordinari, 333 dels complexos de gent gran i 589 d’SBD Lloguer Social. A banda, VIMUSA gestiona més d’un centenar d’habitatges de la borsa de mediació.

  Categories Habitatge Tags emergència habitacional, habitatge, HPO, SAREB, VIMUSA, VPO