PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  28
  Setembre
  2021

  L’Ajuntament i les entitats de la ciutat presenten la 5a Fira d’Entitats Animalistes de Sabadell

  El programa d’enguany inclou activitats relacionades amb l’assistència i rescat, jocs d’agility i xerrades d’experts sobre atenció i cura dels animals domèstics

  L’Ajuntament i les entitats de la ciutat presenten la 5a Fira d’Entitats Animalistes de Sabadell

  El proper 3 d’octubre tindrà lloc la 5a edició de la Fira d’Entitats Animalistes de Sabadell, una cita que aplega entitats i associacions d’arreu de Catalunya que treballen per als animals.

  La programació de la fira s’enceta a tres quarts de 10 del matí i finalitzarà a les 20h. Inclou xerrades informatives, sessions pràctiques amb els animals, passarel·les de gossos en adopció, demostració amb gossos d’assistència activitats i jocs d’olfacte, entre d’altres propostes.

  Avui s’ha presentat la cinquena edició de la Fira amb la presència de representants de les entitats coorganitzadores i la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar animal i Participació, Marta Morell, qui ha assenyalat que

  “aquesta fira és fruit de l’empoderament de les entitats de la ciutat i és una oportunitat per poder veure i conèixer la feina que fan les diferents entitats que treballen dia a dia pel benestar dels animals”. Morell ha afegit “aquest és el nostre compromís com a govern, implantar noves iniciatives per aconseguir ser una ciutat Pet Friendly, a través de l’Oficina de Benestar animal i així treballar per la seva cura i evitar el maltractament”.

  De la seva banda, Alba Bernabeu membre de la Brigada Animal Sabadell (BAS) ha animat la ciutadania assistir a la fira atès que

  “és un punt trobada amb un gran nombre d’associacions participants i variades entre si. Entitats que  tenen el mateix objectiu: treballar per aconseguir adopcions i treballar per incrementar els fons que permetin donar continuïtat a la tasca tant humana que duen a terme”.

  Així mateix, s’ha pronunciat Maria Sabater, d’I Can Walk:

  “convidem a tothom a venir a la fira, a conèixer la tasca de les entitats i ajudar a remuntar aquests dos anys de pandèmia perquè puguin assumir les despeses alimentàries i veterinàries que tenen.”

  Sensibilització i cura dels animals

  El programa d’activitats d’aquest any inclou opcions relacionades amb animals d’assistència, jocs d’olfacte, xerrades d’expertes per a una millor atenció i cura dels animals domèstics. Durant la jornada també hi haurà diverses passejades d’animals per adoptar, a més de les xerrades sobre etologia felina per conviure amb els gats i l’explicació de les experiències d’El cau del Bosc, un santuari d’animals salvatges i domèstics. Per assistir a aquestes activitats cal inscripció prèvia, ja que l’aforament està limitat. Es podrà fer a la web de l’entitat I Can Walk.

  Les entitats han programat diverses activitats durant tota la jornada, que inclou també paradetes solidàries.

  El passeig de la Plaça Major serà l’espai que acollirà les activitats i propostes per a tots els públics amb els animals com a eix central del dia. En aquest sentit, l’Ajuntament es va afegir a l’organització de l’esdeveniment a partir de la tercera edició, atès l’interès de l’activitat que contribueix a assolir els objectius:

  • Tinença responsable d’animals: activitats sobre conducció responsable, cura de l’espai públic, ensinistrament i educació dels animals, xerrades sobre cura i atenció als animals, de comportament...
  • Sensibilització sobre els drets dels animals i contra el maltractament.
  • Donar a conèixer l’aportació dels animals de companyia a les persones i a la nostra societat: unitat canina de la Policia Municipal, gossos d’assistència, d’emergències, aportació emocional i de cura dels animals vers les persones, etc.
  • Posar en valor les entitats que treballen pels drets i el benestar animal.
  • Fomentar les adopcions d’animals de companyia.

  Aquesta és la 5a edició de la Fira d’Entitats Animalistes de Sabadell, una iniciativa que va néixer de la societat civil i que s’organitza cada any gràcies al treball conjunt de diferents entitats animalistes de Sabadell - Associació de Propietaris de Gossos, Brigada Animalista de Sabadell (BAS), I Can Walk i Associació de Protecció d’Animals (ASPA)- i l’Ajuntament. A més, també es compta amb la participació de persones que no pertanyen a entitats i que s’impliquen en la defensa dels drets i el benestar dels animals.

  L’Ajuntament de Sabadell té entre els seus objectius promoure la sensibilització sobre la tinença responsable d’animals (responsabilitats dels propietaris, cura i atenció als animals, comportament a l’espai públic, etc.), així com fer pedagogia a la ciutadania en general sobre els drets i benestar dels animals i contra el seu maltractament, posant també en valor la contribució dels animals a les persones i a la nostra societat. La sensibilització es du a terme mitjançant diferents eines: agents cívics, campanyes a l’espai públic i altres activitats durant tot l’any.

  Més informació

  Categories Benestar Animal Tags Fira d'entitats animalistes