PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
Desembre
2018

L’Ajuntament impulsa 300 places gratuïtes als casals d’hivern organitzats per entitats de la ciutat

Es destinaran a infants en situació desafavorida, amb l’objectiu d’avançar en la igualtat d’oportunitats pel que fa a l’accés al lleure educatiu

L’Ajuntament impulsa 300 places gratuïtes als casals d’hivern organitzats per entitats de la ciutat

Amb l’objectiu de promoure la cohesió i vetllar per la igualtat d’oportunitats en l’accés al lleure educatiu, l’Ajuntament finançarà 300 places gratuïtes als casals d’hivern que es porten a terme durant les vacances de Nadal. Les places es distribuiran als casals que cinc entitats de la ciutat duen a terme a diferents barris i s’oferiran gratuïtament a infants en situació desafavorida, a proposta de les mateixes associacions de lleure i del consistori. Aquest és el quart any consecutiu que l’Ajuntament impulsa un sistema per garantir que infants i adolescents en dificultats socioeconòmiques puguin accedir als casals d’hivern.

En aquest marc, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha destacat que 

continuem avançant per l’equitat i l’èxit educatiu. El lleure és un dels pilars en l’educació dels infants i en aquest sentit treballem per facilitar-hi l’accés, especialment dels nens i nenes que es troben en una situació més vulnerable

Per fer possible el programa, l’Ajuntament hi destinarà 14.700 €.

Els casals es portaran a terme durant les dues setmanes de vacances escolars i ofereixen entre cinc i set dies d’activitats amb, com a mínim, tres hores diàries. Les entitats de lleure que els organitzen són: Associació Juvenil Esquitx de Sabadell, Associació Esportiva Can Deu, Fundació Privada Idea, Grup d’Esplai La Baldufa i Ludoteca Margarida Bedós.

D’altra banda, les activitats que es proposaran són diverses i volen facilitar que durant les vacances de Nadal infants i adolescents puguin trobar espais on continuar el procés educatiu en un entorn més lúdic. Així mateix, aquests casals són una oportunitat per conèixer la ciutat i treballar valors propis de l’àmbit de l’esplai com la participació, la convivència, la responsabilitat, la solidaritat, la creativitat o el treball en equip. Tots els casals faran sortides per participar en propostes de la programació de Nadal. També diversos destaquen l’element artístic com a eix central de les seves activitats.