PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  25
  Juliol
  2019

  L’Ajuntament impulsa durant l’estiu diverses accions socials i educatives adreçades a infants, joves i famílies

  S’hi inclouen mesures de garantia alimentària per a 1.800 famílies, casals d’estiu amb servei de menjador, intensius d’anglès i prop de 278.000€ en prestacions i subvencions adreçades a la inclusió i el lleure educatiu

  L’Ajuntament impulsa durant l’estiu diverses accions socials i educatives adreçades a infants, joves i famílies

  Amb la voluntat de vetllar pels drets bàsics, l’equitat i la cohesió també durant les vacances escolars, l’Ajuntament impulsa aquest estiu diverses mesures adreçades a infants, joves i famílies. Entre les accions, hi ha diferents iniciatives de garantia alimentària que es porten a terme en col·laboració amb el Rebost Solidari i diferents entitats, així com accions de l’àmbit socioeducatiu com ara els cursos intensius d’anglès, els tallers de transició de primària a secundària, l’impuls i suport als casals d’estiu o els patis oberts. També s’impulsen diferents línies d’ajuts i subvencions relacionades amb la inclusió i el lleure educatiu, que sumaran prop de 278.000€.

  Avui durant la presentació de les accions, el regidor d’Educació, Manuel Robles, ha explicat que

  parlem d’una línia d’equitat, igualtat d’oportunitats i espais interrelacionals per potenciar la cohesió, la inclusió i facilitar espais de trobada entre la ciutadania.

  Per la seva part, el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, ha destacat la

  importància de les mesures per donar resposta a les necessitats de les persones en situació de vulnerabilitat també durant l’estiu.

  Pel que fa a les accions de garantia alimentària, aquest mes de juliol es doblaran els lots que el Rebost Solidari distribueix entre 1.800 famílies de la ciutat, amb l’objectiu de cobrir les necessitats d’aquest mes i les d’agost. Així mateix, les famílies rebran targetes prepagament d’entre 20 i 55€ (segons els membres de la unitat familiar), amb les quals a l’agost podran comprar producte fresc als establiments indicats. Aquesta mesura ha estat valorada molt positivament pels usuaris i usuàries que van rebre les targetes l’any passat, com també pel Rebost. En aquest sentit, es va concloure que les targetes s’havien utilitzat de forma responsable, complementant l’aportació de proteïnes a l’alimentació de les famílies.

  Al reforç de lots d’alimentació es destinaran 38.000€, dels quals un 30% els aporta l’administració municipal i un 70% prové d’aportacions i donacions rebudes a través del Rebost Solidari. Pel que fa a les targetes, sumaran 68.000€, assumits íntegrament per l’Ajuntament.

  Casals a l’agost amb servei de menjador

  A l’agost es portaran a terme 4 casals d’estiu d’accés gratuït, que inclouen servei de menjador i als quals assistiran 130 infants i joves d’entre 6 i 15 anys en situació de vulnerabilitat. Dos dels casals, els que es realitzaran a l’Est i Oest de la ciutat, els organitza directament l’Ajuntament. Un tercer, el de la zona Sud, l’impulsa la Fundació Probitas, qui assumeix el cost. L’organització en aquest cas va a càrrec de la ludoteca Margarida Bedós. D’altra banda, la Fundació Pere Tarrés organitza i assumeix el cost del casal de la zona Nord, al qual assistiran infants i joves derivats dels Serveis Socials municipals.

  Prop de 278.000€ per a prestacions i suport al lleure educatiu

  Amb l’objectiu de promoure l’accés igualitari als casals i altres activitats durant l’estiu, l’Ajuntament destinarà gairebé 278.000€ a prestacions d’urgència social i subvencions vinculades a la inclusió i al lleure educatiu.

  En aquest marc, les prestacions d’urgència social per facilitar la participació als casals sumaran 81.312 euros, que beneficiaran 613 infants i adolescents.

  També dins aquest àmbit s’inclouen els 99.900€ destinats al programa Fem Vacances que, en col·laboració amb 7 entitats de la ciutat - ANDI, AVAN, L’Estel, Grandalla, Luika, Obrir-se al Món i Viu-la-- organitza activitats, viatges i colònies durant l’estiu per a persones amb discapacitat o dependència. En aquest cas, l’aportació municipal es destinarà a cobrir el sobrecost que han d’afrontar les famílies usuàries d’aquest tipus de casals respecte un d’ordinari. El Fem Vacances compta enguany amb 156 places.

  A aquest suport cal afegir els 44.227€ que l’Ajuntament atorga en prestacions per a la participació de 102 persones amb discapacitat en altres casals que no formen part del Fem Vacances. Així, en total, es destinaran 144.127 euros (99.900 + 44.227€) a la participació de 258 persones amb discapacitat o dependència a casals o altres activitats d’estiu. 

  Així mateix, per tal de contribuir a la tasca educativa i de cohesió del lleure, s’atorguen 52.350€ en subvencions per a l’organització de casals d’estiu. D’aquests, 19.350  euros són per a subvencions adreçades a entitats de lleure que organitzen aquestes activitats i 33.000 per a subvencions complementàries adreçades a casals en els quals participin nens i nenes amb necessitats educatives especials.

  8 intensius d’anglès i 2 tallers de transició a l’ESO

  Amb la voluntat de vetllar per l’equitat educativa, entre el 12 i el 31 de juliol s’estan portant a terme 8 intensius d’anglès destinats a joves de batxillerat. Amb els tallers, d’accés gratuït, els joves podran millorar el coneixement de la llengua anglesa, per facilitar-los tant un millor accés als estudis postobligatoris com també més oportunitats al món laboral. S’hi estan impartint a diferents instituts i hi assisteixen un total de 84 alumnes.

  Per últim, aquest més de juliol s’han impartit dos tallers gratuïts de transició a secundària a la zona de la Serra. Hi han pres part 15 alumnes de sisè de primària per tal de preparar millor el pas a l’ESO.

  6 patis oberts

  Recordar, així mateix, que fins a finals de setembre, Sabadell compta amb patis oberts a sis centres educatius de la ciutat. Es tracta dels patis de les escoles Andreu Castells, Calvet d’Estrella, Espronceda, Joaquim Blume, Juan Ramon Jiménez i Miquel Martí i Pol, que obren cada tarda de dilluns a diumenge per oferir a infants i joves un espai on jugar lliurement en condicions de confort i seguretat. Els patis compten amb un monitor/a que dinamitza l’espai amb propostes en cas necessari. Impulsat per l’Ajuntament, el projecte aprofita la qualitat de les instal·lacions educatives i optimitza el seu ús més enllà de l’horari lectiu.

  Categories Educació, Serveis socials Tags acció social, accions socials i educatives, educació, famílies, infants, joves