PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

 • L'Ajuntament i TUS han dut a terme millores en el servei de transport públic urbà de la ciutat

 • Visita d'obres a l'ampliació del centre cívic Sant Oleguer

 • Acte institucional d'obertura de Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Millores en la tramitació de llicències d'obres

 • Dades TUS 2023 Transports Urbans de Sabadell

 • Visita a les obres del Pavelló Oest

  20
  Juny
  2022

  L’Ajuntament instal·larà 63 parquímetres nous que funcionaran sense necessitat de deixar el tiquet al parabrises del vehicle

  La Junta de Govern Local ha aprovat avui l’expedient de contractació d’aquesta actuació

  L’Ajuntament instal·larà 63 parquímetres nous que funcionaran sense necessitat de deixar el tiquet al parabrises del vehicle
  © Jordi de Arriba

  Properament l’Ajuntament posarà en marxa 63 parquímetres nous a la ciutat. L’objectiu és renovar aquells que han quedat obsolets i habilitar l’aplicació de tarifes en funció de les emissions dels vehicles, així com per permetre altres funcionalitats associades a la mobilitat sostenible i l’aprofitament de l’espai públic,

  Actualment la ciutat disposa 1.400 places d’aparcament i 61 parquímetres que es substituiran pels nous sistemes. A més, s’hi afegiran dos parquímetres més per reposició en cas d’accident o actes de vandalisme. 
   
  Una de les novetats més destacades d’aquestes noves màquines serà el fet que es podrà introduir la matrícula per generar del corresponent tiquet d’estacionament. Amb les noves màquines, no serà necessari deixar-lo al parabrises del vehicle, ja que l’inspector del servei ho podrà verificar introduint la matrícula al seu aparell de control de servei. L’usuari podrà recuperar el temps del tiquet no utilitzat en un moneder virtual associat a la matrícula del seu vehicle. 
   
  En aquest sentit, també cal assenyalar que el aparells podran de generar vals de descompte en format codi QR, o de barres, d’interacció de la zona d’estacionament regulat amb d’altres serveis que pugui oferir l’Ajuntament de Sabadell, l’Empresa Municipal VIMUSA, que gestiona el servei, i/o l’Associació de Comerciants. 
   
  Funcionaran amb energia solar i, en aquells casos en què la insolació no sigui suficient, també s’activaran a través de bateries. De la mateixa manera, les noves màquines seran més modernes ja que disposaran de pantalla TFT interactiva, i lector QRCOD i codi de barres. 
   
  Mitjans de pagament 
   
  Els usuaris podran pagar l’estacionament mitjançant monedes, targetes bancàries o targetes sense contacte que no estiguin associades a bancs com ara targetes de prepagament pròpies de l’Ajuntament de Sabadell o de VIMUSA. 
   
  En el contracte de licitació també figura la necessitat que els parquímetres permetin donar servei a qualsevol zona de regulació de l’estacionament alhora, sigui blava o possibles ordenacions futures de zona verda, taronja, vermella, etc. 
   
  L’empresa contractada haurà de subministrar el software de gestió amb les funcionalitats necessàries per a una òptima prestació del servei de regulació de l’aparcament de les zones d’aparcament. 
   
  Més de mig milió d’euros d’inversió 
   
  Els nous parquímetres substituiran els que funcionen a l’avinguda de Francesc Macià; als carrers Blasco de Garay, Capmany, Concepció, Convent, Creueta, de l’Estació, Duran i Sors, Filadors, Indústria, Josep Renom, Narcís Giralt, Pare Rodés, Pare Sallarés, Pi i Margall, Prat de la Riba, Riego, Roca, Sant Isidre, Sant Miquel, Sant Oleguer, Sant Vicenç, Tres Creus, Zurbano, Turull; les places Granados, Sant Isidre i Jaume Girabau; el passatge Joan XXIII; la Ronda Zamenhof; el terreny de Pi i Margall i el Vapor Can Turull. 
   
  Per aquesta actuació, finançada pel Fons Europeu de Recuperació Next Generation, es destinaran 585.980 euros. El termini per al subministrament, instal·lació i posada en funcionament dels 63 parquímetres serà de 6 mesos a partir de la signatura del contracte.

  Categories Mobilitat, Mobilitat i transport Tags Mobilitat, Parquímetres, Zones d'estacionament regulades