PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
Febrer
2014

L’Ajuntament organitza el proper 27 de febrer la Jornada d’Orientació d’Estudis Superiors a tres espais de la ciutat

El Casal Pere Quart, la Biblioteca Vapor Badia i el SAJ acolliran les sessions

El proper dijous, 27 de febrer, es celebrarà una nova Jornada d’Orientació d’Estudis Superiors. Organitzada per l’Ajuntament, la sessió s’adreça a l’alumnat que finalitza els estudis secundaris amb l’objectiu de complementar la informació i orientació que han rebut als centres educatius, motivar-los per continuar estudiant i facilitar-los el contacte amb professionals que els poden apropar la seva experiència en els diversos àmbits laborals. La Jornada es portarà a terme de 9 del matí a 6 de la tarda simultàniament a tres espais de la ciutat: el Casal Pere Quart, la Biblioteca Vapor Badia i Sabadell Atenció Jove (SAJ). Per aquesta edició, s’esperen uns 700 alumnes i uns 1.300 usos, ja que es pot participar en més d’una activitat.

Tal i com ha explicat avui el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Ramon Burgués,

la jornada s’adreça a nois i noies que han de decidir si continuen endavant amb els seus estudis o s’incorporen al món laboral. S’emmarquen en la tasca que portem a terme per afavorir l’èxit acadèmic i l’èxit personal. En aquest sentit, cal garantir que els joves prenguin una decisió basada en la informació i el coneixement de la realitat que els envolta. Són jornades molt valorades per part dels alumnes i del professorat.

Durant la Jornada s'oferirà informació sobre:

  • 81 titulacions universitàries
  • 31 especialitats de formació professional superior.

Així mateix, hi haurà altres serveis complementaris com l’assessorament personalitzat per part de tècnics orientadors, situats a l'entrada de la Biblioteca i del Casal Pere Quart. També hi haurà connexió a Internet i accés a l'espai de Sabadell Atenció Jove (SAJ) i als assistents a aquestes sessions se'ls lliurarà el quadern d'orientació “Apropa't a la formació professional de grau superior”.

Amb la Jornada, es vol donar a conèixer als nois i noies quina és l’oferta formativa que hi ha al seu entorn, així com també quines són les professions més demanades i les ofertes formatives més sol·licitades. Del que es tracta és de facilitar la reflexió als participants, els quals, a més, podran recollir tota la informació sobre les especialitats que més els interessin. Durant la següent setmana podran intercanviar opinions i fer preguntes a través de la pàgina Facebook que funcionarà a tal efecte.

D’altra banda, per al professorat pot ser una bona ocasió per ampliar o actualitzar coneixements, especialment per a la seva funció d'orientar als alumnes.

Val a dir, també, que les Jornades estan obertes a la participació d'altres persones joves i adultes de la ciutat que hi estiguin interessades.

Novetats d’aquesta edició

Durant la setmana posterior a les jornades estarà oberta una pàgina de Facebook (https://www.facebook.com/jornadaorientacio.estudissuperiors), on es podrà fer intercanvi d’informació entre iguals, és a dir, les persones interessades sobre alguna formació en concret podran preguntar i demanar informació a altres que ja les han cursat o que estan treballant en aquest àmbit.

D’altra banda, el dia de la jornada els assistents podran descarregar-se una aplicació que els permetrà tenir tota la informació sobre les xerrades, horaris, espais, etc. a un dispositiu mòbil. D’aquesta manera es vol facilitar l’accés a la informació i que els  més joves aprofitin al màxim totes les oportunitats d’orientació disponibles.