PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

23
Mai
2022

L’Ajuntament preveu distribuir prop de 40.000 àpats a domicili de mitjana cada any

La Junta de Govern Local dona el vistiplau a la contractació del servei fins a l’any 2024

L’Ajuntament preveu distribuir prop de 40.000 àpats a domicili de mitjana cada any

L’Ajuntament de Sabadell preveu distribuir prop de 40.000 àpats a domicili com a part dels serveis d’atenció domiciliària del dels serveis socials municipals. Aquesta és la previsió que ha fet el departament per tal de fer una nova contractació del servei. De fet, la Junta de Govern Local ha aprovat avui l’expedient de contractació del servei d’entrega d’àpats a domicili.

El nou contracte tindrà vigència entre l’1 d’octubre d’enguany i el 30 de setembre de 2024, prorrogable per dos anys més, per un valor estimat del contracte total de 1.056.488,40 euros. Els dos primers anys el pressupost de licitació s’estima en 528.244,20.

Aquesta quantitat es distribuirà en dos lots destinats a les persones usuàries del servei. El primer (407.399,66 euros) anirà destinat al lliurament d’àpats a domicili. Un servei que s preveu tingui una mitjana d’usuaris mensuals de 90. Això suposarà la distribució d’uns 2.441 d’àpats mensuals. En total, la previsió és repartir 29.292 menjars anuals.

Com a novetat, i per primera vegada, s’inclou a la licitació d’un segon lot al qual només s’hi poden presentar centres especials de treball (CET). És a dir, empreses que asseguren un treball remunerat a les persones amb discapacitat i garanteixen la seva integració laboral, ja que aquest col·lectiu forma part. En aquest cas el pressupost és de 120.844,54 euros.

La previsió és repartir àpats a una mitjana de 25 usuaris mensuals, la qual cosa suposarà uns 724 àpats mensuals. La previsió d’àpats anuals entre aquest grup és de 8.688 anuals.

El nombre d’usuaris del servei ha anat creixent cada any. L’objectiu és garantir l’alimentació i nutrició dels perfils més fràgils, com també l’atenció i seguiment de situacions de soledat o amb necessitat de suport emocional. El 2020 la xifra de persones que van rebre àpats a domicili va ser de gairebé 300 a causa de la pandèmia. Tot i això el servei està tornant enguany a les xifres d’abans de la Covid.