PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

30
Desembre
2015

L’Alberg de Joventut Molí de Sant Oleguer obté el segell de qualitat turística SICTED

L’Alberg Molí de Sant Oleguer ha rebut el segell de qualitat turística SICTED (Sistema Integral de Calidad Turística en Destinos), formant part, així, dels 27 equipaments moli webturístics de la comarca que han obtingut durant el 2015 aquest distintiu, que funciona com una eina per a incrementar la competitivitat turística dels territoris on s’implanta i que compta amb el suport del Consorci de Turisme del Vallès Occidental. L’equipament ja compta amb la certificació de qualitat AMED, com a establiment promotor de l’alimentació mediterrània.

 

 

 

El SICTED és un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques que promou la Secretaria de Estado de Turismo amb el recolzament de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). El segell té una validesa bianual, acredita el compliment dels requisits establerts en la metodologia del projecte i reconeix el compromís amb la qualitat i la millora continuada.

De Molí a Alberg

L’Alberg de Joventut Molí de Sant Oleguer, ubicat a dins del complex esportiu del mateix nom, ocupa l’edifici de l’antic molí fariner de finals del segle XVIII. A partir del 1831 es va transformar en molí draper i el 1885 s'hi va instal·lar una fàbrica de cartró, que es coneixia com la cartonera catalana, fins al 1960. Des del 2009 i després d’un procés de rehabilitació, s’ha convertit en un alberg de més de 1.200 m2 distribuïts en 3 plantes, amb 66 places. Disposa de menjador i espai de cafeteria, espainternet i Wi-fi, espai polivalent, sala de reunions, racó de lectura i jocs. Està gestionat per l'Associació Catalana de Cases de Colònies i té una ocupació anual que gira al voltant del centenar de dies, amb més de 3.200 estades.

Tal i com assenyala la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz,

la voluntat és donar un nou impuls a l'Alberg ampliant la seva difusió i la seva coordinació amb els esdeveniments esportius i de lleure de la ciutat. També promourem accions per facilitar el coneixement de l’equipament a nivell local, comarcal i nacional, i augmentar les reserves, ja que es tracta d’un espai que, a més, fomenta les relacions interculturals entre joves i crea les condicions per afavorir la inclusió social