PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • L'Artèxtil es convertirà en la nova seu del futur Campus Urbà de Ciències de la Vida i de la Salut a Sabadell

 • Rellancem l'Eix

 • Obres per canalitzar i potabilitzar les aigües del subsòl

 • Policia Municipal 2024

 • La temporada de piscines 2024 s’inicia aquest divendres, 7 de juny, amb l’obertura d’Olímpia i Cal Marcet

 • Comencen els treballs de pacificació a l'entorn de l'Escola Joan Montllor

 • L'espai sobre la plataforma de la Ronda Oest és un espai d'ús ciutadà a Can Llong

 • El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana ha celebrat a Sabadell una jornada sobre productivitat i qualitat del treball

 • La tercera edició del Festival Observa arriba a Sabadell del 23 de maig al 16 de juny

 • El 3r Saló Sakura Matsuri 2024 arriba a Sabadell per apropar l'essència del Japó a la ciutat

 • Les plagues urbanes són un problema arreu pel canvi climàtic

 • El festival Embassa't celebra aquesta setmana la 16a edició

 • L'Ajuntament reomple el llac del Parc Catalunya

 • El llac del Parc Catalunya recuperarà aviat la normalitat

 • Seguici de vigília de La Salut 2024

 • Millores en la seguretat i la senyalització dels carrers d'Osca, Avellaneda i Portugal

 • Noves actuacions a l'entorn de l'Escola Joanot Alisanda

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

  24
  Gener
  2014

  L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, signa el manifest de suport als treballadors i treballadores de Panrico

  L’alcalde Joan Carles Sánchez ha signat, aquest matí, el manifest de suport als treballadors i treballadores de Panrico, juntament amb altres alcaldes i alcaldesses de la comarca

  L’alcalde Joan Carles Sánchez ha signat, aquest matí, el manifest de suport als treballadors i treballadores de Panrico, juntament amb altres alcaldes i alcaldesses de la comarca. L’acte, que ha tingut lloc a Santa Perpètua de Mogoda, demostra, un cop més, la voluntat de suport dels municipis on viuen treballadors i treballadores de la planta de Panrico ubicada a Santa Perpètua de Mogoda.

  Joan Carles Sánchez ha afirmat avui que

  els treballadors de Panrico no es volen resignar a perdre els seus llocs de treball i des de les ciutats on viuen volem manifestar el nostre suport  a la seva lluita i, no només això, també la nostra solidaritat per ajudar les famílies quan sigui necessari.

  L'alcalde ha afegit

  Darrerament sentim parlar sovint de la sortida de la crisi, però el final de la crisi no arribarà fins que els ciutadans i ciutadanes no tinguin la constatació que aquesta millora de l’economia es tradueix en la creació de llocs de treball i en la millora real de les economies familiars i, de moment, el que continua havent-hi és el perill de tancament d’empreses referents a la nostra comarca, com Panrico.

  El text del manifest reivindica el manteniment de l’activitat productiva de la planta de Santa Perpètua de Mogoda, alhora que plasma el compromís a treballar pel manteniment de la indústria en els respectius municipis.

  L’escrit també diu que “considerem que la indústria és una peça clau per reactivar l’economia i sortir de la crisi, aplicar innovació i  generar  més estabilitat i millors condicions laborals”.

  També afirma: “defensem un nou model productiu, basat en la indústria responsable i compromesa amb la qualitat del treball, que permeti mantenir el pes de l’ocupació industrial al nostre territori i al nostre país”. Així com “apostem per una economia de base industrial en front d’una economia especulativa, representada per alguns fons d’inversió de cara desconeguda, allunyats del territori on es dóna la producció i que consideren a les empreses com un instrument per obtenir plusvàlues ràpides”.

  El manifest exposa, a més, que els signants donem “suport als treballadors i treballadores de PANRICO, en la seva lluita en defensa dels seus llocs de treball, per considerar que les errades en la gestió empresarial fetes per la direcció de Panrico no han de recaure sobre els treballadors i treballadores que han continuat fent la seva feina, amb el màxim esforç, per mantenir la qualitat dels productes”.

  A més, el text diu “reclamem al Govern de la Generalitat que no accepti la rebaixa en les condicions de treball, com única forma de fer més rendibles les empreses, ja que la precarietat laboral comporta menys professionalitat dels treballadors i treballadores i productes amb baixa qualitat”. Així mateix, els signants insten “el Govern de la Generalitat que exigeixi a la direcció de PANRICO un tracte no discriminatori en l’aplicació de l’ERO, a la planta de Santa Perpètua de Mogoda, tenint present que en aquesta planta ja es va produir un altre ERO  l’any 2011 amb reduccions salarials i de plantilla i que l’empresa va adquirir el compromís del manteniment, durant  quatre anys, dels llocs de treball”. I també exigeixen “al Govern de la Generalitat que faci els esforços necessaris perquè la planta de Santa Perpètua continuï mantenint la seva activitat. I ens comprometem a donar el suport que ens demani el nostre Govern, per tal d’aconseguir aquest objectiu”.

  El manifest acaba dient que “Els alcaldes i alcaldesses que subscrivim aquest MANIFEST no ens volem resignar a perdre 234 llocs de treball directes i molts altres  llocs indirectes al nostre territori”, ja que “l’aplicació de l’ERO significa, a la pràctica, la desaparició de la planta de Santa Perpètua. Creiem que amb aquesta decisió perden els clients, perden els proveïdors, perden els treballadors i treballadores, perdem tots, menys el fons d’inversió propietari Oaktree que perd poc, ja que va posar molts pocs diners per comprar PANRICO. No necessitem fons d’inversió especulatius, necessitem empresaris amb veritable vocació industrial, per tal que el nostre territori continuï  sent un referent per al nostre país”.

  Moció aprovada a Sabadell

  La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell ja va aprovar el passat 31 d’octubre una proposició de suport als treballadors i treballadores de les empreses Panrico i Alstom.

  Els acords adoptats són:

  PRIMER .- Manifestar la importància estratègica en quant a indústria agroalimentària que per a la ciutat i per al conjunt de la comarca del Vallès Occidental representa la planta Panrico-Donuts de Santa Perpètua de Mogoda.

  SEGON.-  Donar suport a les mobilitzacions endegades pels treballadors i les treballadores de la planta Panrico-Donuts de Santa Perpètua de Mogoda en la defensa d'uns llocs de treball de qualitat.

  TERCER.- Instar l'empresa que acompleixi les seves obligacions amb els treballadors i faci efectives les nòmines endarrerides de la plantilla.

  QUART.- Manifestar que la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell expressa la seva solidaritat amb els treballadors i les treballadores de l’empresa Panrico i de l’empresa Alstom, en la defensa dels seus llocs de treball i la viabilitat futura de les dues empreses.

  CINQUÈ.- Instar al govern de la Generalitat a vetllar per la transparència respecte de les condicions de l'aval aportat per l'Institut Català de Finances (ICF) a PANRICO i dur a terme totes les mesures necessària per a exigir el compliment del pla de viabilitat que ha d'haver associat a l'aval.

  SISÈ.- Instar al Govern de la Generalitat de Catalunya a exercir tots els mecanismes possibles d'intercessió amb la direcció de l'empresa amb l'objectiu de garantir la viabilitat de les plantes d’aquestes dues empreses i el manteniment de tots els llocs de treball en condicions de qualitat.

  SETÈ.- Instar la Generalitat de Catalunya a mediar de forma justa tot vetllant perquè no es produeixi cap mesura coercitiva de l'empresa vers la plantilla en les seves condicions laborals.

  VUITÈ.- Instar la Generalitat de Catalunya a cercar inversors industrials que garanteixin fer viable la continuïtat de l’empresa a la planta de Santa Perpètua de Mogoda, tot mantenint la producció en el sector alimentari.

  NOVÈ.- Comunicar els presents acords al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Ministerio de Indústria, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i del Congrés dels Diputats, a les entitats municipalistes (FMC i ACM), a les direccions de les empreses Panrico i Alstom i als seus Comitès d’Empresa.

  Manifest

  Categories Empresa, Economia i treball Tags ajuntament, economia, treball i empresa