PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

19
Juliol
2022

L’alcaldessa visita les zones afectades pels incendis del cap de setmana a l’Aeroport de Sabadell

L’alcaldessa visita les zones afectades pels incendis del cap de setmana a l’Aeroport de Sabadell

L’alcaldessa, Marta Farrés, ha visitat aquest matí l’Aeroport de Sabadell per interessar-se i comprovar en primera persona els danys produïts pels incendis d’aquest cap de setmana. Durant la visita han acompanyat Marta Farrés la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, i la regidora de Desenvolupament Urbà i Transició Energètica, Mar Molina, i s’han pogut entrevistar amb responsables de l’aeroport i de l’escola de pilots Aerolink, les instal·lacions de la qual van quedar afectades pel foc.

Tal com ha comentat l’alcaldessa,

“durant el cap de setmana vam seguir puntualment l’evolució dels incidents i vam estar en contacte amb els responsables de l'Aeroport. Avui hem volgut apropar-nos-hi per veure in situ l’afectació i per oferir el nostre suport a l'escola Aerolink. Com tots i totes sabem, estem vivint jornades molt complicades a tot el país per les altes temperatures i, és per això, que demanem a tothom màxima prudència, tant per protegir-nos de la calor com en el nostre comportament pel que fa a la cura dels espais públics i l’entorn natural”.

El primer incendi es va produir el dissabte, 16 de juliol, a uns horts al voltant de les pistes d’aviació. El foc es va originar al voltant de la 1 del migdia i una hora més tard es va estabilitzar. Segons els bombers, el foc va produir afectacions a quatre mòduls, un transformador i algunes instal·lacions. A més, també van quedar afectades construccions properes a la delegació de seguretat en vol de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA).

El segon incendi es va produir el diumenge, 17 de juliol a uns contenidors de l’aeròdrom, que els mateixos serveis de l’Aeroport van apagar. En aquest cas Protecció Civil va activar la prealerta del pla Aerocat i també es va activar una dotació de bombers de la Generalitat, que no va arribar a actuar perquè en arribar l’incendi ja estava controlat.