PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

07
Juliol
2017

L’aliança de la conca del Ripoll i la riera de Caldes, escollida com a bona pràctica de desenvolupament territorial

En el marc d’unes jornades sobre estratègies territorials d’ocupació celebrades a Alcover

Sabadell ha estat una de les ciutats convidades a la jornada “Bones pràctiques de concertació i estratègies territorials d’ocupació i desenvolupament local” celebrades aqueta setmana a Alcover (Tarragona). L’activitat ha comptat amb la presència dels principals representants dels Servei d’Ocupació de Catalunya i durant l’esdeveniment el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, ha explicat l’Estratègia Territorial d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic de la conca del Ripoll i la riera de Caldes.

Un total de catorze municipis van segellar el passat abril una declaració conjunta per a la millora del desenvolupament econòmic del territori i la prestació de serveis ocupacionals i per a l’empresa. L’aliança pretén assolir una “Estratègia territorial d’ocupació i desenvolupament econòmic” de la conca del Ripoll i la riera de Caldes, d’acord amb el que preveu el desplegament de la Llei 13/2015, d’Ordenació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Les ciutats que subscriuen la declaració són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, la Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.

Aquesta aliança es produeix ara en resposta al procés iniciat per desplegar la nova llei d’ordenació del sistema d’ocupació i del Servei Públic d’Ocupació (SOC). La norma prioritzarà la col·laboració territorial quan es tracti de finançar serveis i projectes de desenvolupament econòmic i creació d’ocupació.

Elements clau de l’estratègia comuna

La Generalitat recomana l’agrupació de territoris que comparteixin necessitats comunes. En el cas dels 14 municipis, l’estratègia compartida vol fer front a reptes com la millora de la qualificació professional, la transformació productiva i evolució cap a la indústria 4.0 o la priorització ocupacional a col·lectius en risc.

Alhora, es pretén millorar el sistema d’atenció, orientació i formació professional, així com la promoció a l’emprenedoria i suport a les empreses. També treballarà per l’assoliment d’un sistema productiu de qualitat i sostenible.