PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

02
Maig
2019

L’alumnat de 10 centres educatius recomana llibres mitjançant el projecte Aparadors Literaris

Les 223 recomanacions encara són visibles a comerços i equipaments

L’alumnat de 10 centres educatius recomana llibres mitjançant el projecte Aparadors Literaris

Alumnes de 10 centres educatius recomanen aquests dies llibres als veïns i veïnes, per mitjà de fitxes exposades als aparadors de botigues i a diferents equipaments de la ciutat. És amb el projecte Aparadors Literaris, impulsat per la Generalitat i l’Ajuntament en el marc dels Plans Educatius d’Entorn (PEE) i que enguany celebra la quarta edició com a part de les activitats de Sant Jordi.

Amb la proposta, es vol potenciar la lectura entre els infants i joves i alhora promoure que els centres educatius surtin al carrer i interactuïn amb el seu entorn més immediat. Les recomanacions, un total de 223, encara seran visibles a comerços i equipaments fins a principis de la setmana vinent.

Mitjançant el projecte, els alumnes de cada centre educatiu escullen, de forma individual o en grup, alguns llibres que voldrien recomanar, preferentment de la biblioteca de l’escola o institut, de l’aula o provinents de la biblioteca municipal de referència. Després omplen una fitxa en què expliquen, entre altres qüestions, els motius pels quals han optat per aquest títol en concret. Finalment, tant els llibres com les fitxes complementàries es distribueixen entre els comerços i també a les biblioteques, CAP, centres cívics i entitats col·laboradores per ser exposats als aparadors o bé a zones obertes al públic.

En aquesta quarta edició de l’activitat, han pres part centres educatius de l’àmbit dels PEE de les zones Sant Oleguer - les Termes, Espronceda - Campoamor i del PEE Nord. Són les escoles La Romànica, Amadeu Vives, Joaquim Blume, Espronceda, Joan Sallarès i Pla, Floresta, Calvet d’Estrella i Sant Julià i els Instituts Les Termes i Ribot i Serra.