PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  12
  Gener
  2018

  L’alumnat dels tallers de música i teatre a les escoles augmenta en més d’un 35% en un any i arriba a prop de 560 nens i nenes

  La formació artística s’estén a la ciutat per contribuir a l’equitat i l’èxit educatiu i incidint sobretot en els contextos més desafavorits

  L’alumnat dels tallers de música i teatre a les escoles augmenta en més d’un 35% en un any i arriba a prop de 560 nens i nenes

  Les activitats que l’Ajuntament va posar en marxa el curs passat, en coordinació amb diferents entitats i institucions per tal d’estendre la formació artística a la ciutat, han crescut notablement aquest 2017-2018 i han arribat a un 35% més d’infants respecte de l’any anterior. Així, els tallers de coral i de teatre, els tallers de guitarra i el projecte A-cordant per a la formació d’orquestres a centres educatius sumen gairebé 560 alumnes, cosa que representa un increment de prop de 150 nens i nenes en relació amb el curs passat. Amb aquestes propostes educatives, gratuïtes per als participants, i en el marc del Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu, es vol avançar en l’equitat en l’accés a la formació artística com a estratègia de lluita contra les desigualtats, incidint sobre tot en els contextos més desafavorits.

  Tal com ha explicat el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, “l’accés a la formació artística està, en molts casos, directament relacionat amb les possibilitats econòmiques de les famílies. Amb les propostes de música i teatre volem revertir aquesta realitat arribant a més infants, molts dels quals tindrien difícil assistir a activitats d’aquest tipus fora de l’escola”.

  En el cas del tallers de coral, com també els de guitarra, els coordina l’Escola Municipal de Música i Conservatori. Els primers es porten a terme a escoles d’infantil i primària de Pla Educatiu d’Entorn (PEE) que disposen de servei de menjador gestionat per l’Ajuntament i enguany hi participen prop de 160 nens i nenes. Pel que fa als tallers de guitarra, es realitzen a les escoles Sant Julià i Calvet d’Estrella (també en el marc dels PEE), arran d’un projecte nascut als propis centres. L’activitat es porta a terme durant l’hora de música, per tant dins l’horari lectiu, i hi prenen part uns 140 infants de 5è i 6è de primària. En aquest cas, el projecte el van iniciar el curs passat alumnes de cinquè que enguany cursen sisè i que, per tant, accediran a aquest aprenentatge musical durant dos cursos.

  D’altra banda, aquest 2017-2018, i conjuntament amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, s’està portant a terme, també per segon any, el Projecte A-cordant, per a la creació d’orquestres a centres públics, en aquest cas a les escoles Agnès Armengol i Joaquim Blume. L’alumnat d’aquesta activitat pràcticament s’ha duplicat des del curs passat, passant de 71 a 141 nens i nenes.

  Pel que fa als tallers de teatre, igual que els de coral, es realitzen en horari interlectiu de migdia a centres de Pla Educatiu d’Entorn i es mantenen a l’entorn de 115-120 alumnes. L’activitat es porta a terme sota la coordinació de la companyia AlGalliner.

  Diverses competències educatives

  Amb les propostes de música i teatre, es vol estendre l’aprenentatge d’aquestes disciplines i de tots els beneficis que comporten per a la formació de l’alumnat, tant en la vessant educativa, com social i cultural. I és que als coneixements musicals i d’expressió artística que s’hi assoleixen, se sumen altres aprenentatges com el desenvolupament, a través de l’art, de diverses àrees i competències educatives –com el pensament abstracte/matemàtic o la capacitat de concentració– i valors com la superació personal, el treball en grup o la disciplina per l’assoliment d’un objectiu.

  Categories Educació Tags educació, tallers