PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
Desembre
2018

L’Ambaixador reial s’instal·larà al Jardí de l’Espai Cultura i vindrà acompanyat de deu carters

Els emissaris es situaran per diferents llocs de la ciutat i recolliran també cartes

L’Ambaixador reial s’instal·larà al Jardí de l’Espai Cultura i vindrà acompanyat de deu carters

L’Ambaixador dels Reis d’Orient arribarà el dimarts 26 de desembre, a les 12 del migdia, a la plaça del Doctor Robert, i s’instal·larà fins al 4 de gener al Jardí de l’Espai Cultura perquè els infants de Sabadell li puguin dur les cartes amb els seus desigs. D’altra banda, 10 carters es situaran per diferents indrets de la ciutat i recolliran també cartes.

Així ho han anunciat avui, Marisol Martínez, tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació i regidora de Comerç, acompanyada de Josep M. Porta, president de Sabadell Comerç Centre, i representants de l’Associació de Comerciants Sol i Padrís - Sant Oleguer, l’Associació de Comerciants del Barri i del Mercat de Torre-romeu, l’Associació de Comerciants Comerç Creu, l’Associació Comerç de l'Eixample, Ca n'Oriac Comerç i l’Associació de Comerç de Can Llong.

Marisol Martínez, ha assenyalat que “és d’agrair l’esforç i la col·laboració de les entitats de comerç per tirar endavant aquestes iniciatives. És un exemple de com una ciutat es construeix, anant de la mà administració i teixit associatiu, empresarial i comercial”.

De la seva banda, el president de Sabadell Comerç Centre, Josep M. Porta, ha destacat que “l’espai escollit per instal·lar el Campament Reial s’ajusta a la idea de buscar un escenari diferent que pogués tenir un ambient màgic i on nens i nenes i tota la família tinguin aquesta sensació. I també està envoltat d’una zona comercial que volem potenciar”.

Al llarg dels anys l’Ambaixador s’ha anat ubicant en diferents espais: el Casal Pere Quart, la Casa Duran i fins i tot als baixos de l’Ajuntament. Va ser l’any 2004 quan es va fer un canvi de plantejament i de concepte, instal·lant un campament reial al Racó del Campanar, ampliant els personatges i creant una nova escenografia. Més endavant, aquest campament es va instal·lar a la plaça del Pedregar, en un local al carrer del Mestre Rius. Els darrers anys s’ha situat a la plaça del Gas i, l’any passat, al Racó del Campanar.

D’altra banda, els carters reials són una figura que les associacions de comerciants i els dos mercats incorporen per segon any a la ciutat. Portaran el mateix vestuari que l’ambaixador –del qual són emissaris– i l’escenografia també serà similar a la que envolta el seu representant. També acompanyaran l’ambaixador durant la Cavalcada de Reis.

Els emissaris estaran als punts següents: Mercat dels Merinals, Mercat de Campoamor, plaça de les Dones (Poblenou), carrer de Sol i Padrís, avinguda de Matadepera (Ca n’Oriac), la plaça de la Creu de Barberà, la plaça de Cristóbal Ramos (Torre-romeu), la plaça de Còrdova (Can Llong), la plaça de Benjamín Garcia (Can Rull) i a la plaça del Mestre Planas (Eixample).

D’altra banda, aquest any s’han repartit més de 10.000 retallables amb un Test del consum als establiments comercials, mercats i entitats de la ciutat. Aquest retallable s’adreça als infants i té per objectiu sensibilitzar sobre el consum responsable de joguines i regals.

Imaginari del passat tèxtil de la ciutat

Els carters reials també segueixen la idea iniciada fa dos anys de buscar un fil conductor del Nadal a Sabadell amb el relat de ciutat que gira a l’entorn del passat tèxtil, al patrimoni cultural i a les tradicions locals. Així, la campanya Sabadell Il·lumina, els fanalets a les escoles, la decoració del centre de la ciutat, les activitat del Parc de Nadal, el Vapor Reial o la Cavalcada continuaran tenint un mateix ideari i enguany es veurà també ampliada amb la implicació i participació del comerç de la ciutat. Per aquest motiu, el canvi d’ubicació de l’ambaixador està relacionat també amb els referents que apareixen en el conte Nit de reis a Sabadell.

Puck Cinema Caravana

Una altra activitat destacada serà la Puck Cinema Caravana, una caravana habilitada com a cinema minúscul on caben set persones. El Puck, que arriba per segon any a la ciutat, projecta films d’arreu del món amb l’objectiu de despertar la passió pel cinema d’animació o, simplement, de recuperar l’experiència del cinema d’una forma particular.

La Puck Cinema hi serà el dia 2 al matí a la plaça de Benjamin Garcia (Can Rull) i a la tarda a la plaça de les Dones (Poblenou), el dia 3 al matí a la plaça de Còrdova (Can Llong) i a la tarda a  la plaça de la Creu de Barberà, i el dia 4 al matí a la plaça de Cristóbal Ramos (Torre-romeu) i a la tarda a la plaça del Mestre Planas (Eixample).

Accions comercials

El tret de sortida de la campanya de Nadal de Sabadell Comerç Centre va ser el Black Friday coincidint amb la encesa de Llums, seguit de la Festa del Comerç que va tenir lloc el dissabte 1 de desembre. L’associació ha editat un any més els calendaris de butxaca de fotografies antigues de Sabadell, amb el tema els Comerços antics de Sabadell, que ja es poden trobar a les botigues associades.

Vegeu dies i horaris del campament Reial