PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
Desembre
2017

L’ambaixador reial s’instal·larà enguany al Racó del Campanar i vindrà acompanyat de set carters

Sabadell continua apostant per un imaginari nadalenc lligat al passat tèxtil

L’ambaixador reial s’instal·larà enguany al Racó del Campanar i vindrà acompanyat de set carters

L’ambaixador dels Reis d’Orient arribarà enguany el dimarts 26 de desembre, a les 12 del migdia, a la plaça del Doctor Robert, i s’instal·larà al Racó del Campanar perquè els infants de Sabadell li puguin dur les cartes amb els seus desigs. D’altra banda, 7 carters es situaran per diferents indrets de la ciutat i recolliran també cartes.

Així ho han anunciat avui al matí en roda de premsa, al Teatre Principal, Maties Serracant, alcalde de Sabadell; Marisol Martínez, tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació; Josep M. Porta, president de Sabadell Comerç Centre, com també els presidents de l’Associació de Comerciants Sol i Padrís - Sant Oleguer, l’Associació de Comerciants del Barri i del Mercat de Torre-romeu, l’Associació de Comerciants Comerç Creu, l’Associació Comerç de l'Eixample i Ca n'Oriac Comerç.

Maties Serracant s’ha expressat en el sentit que “amb el nou emplaçament de l’ambaixador fem ciutat. Apostem per acostar-lo a la Fira de Santa Llúcia, a la FANSA i al Teixint el Nadal, i així donem una nova configuració a l'espai central de Sabadell”. I ha afegit que “igual que amb la Festa Major i amb l’Aplec de la Salut, busquem aquesta nova dinàmica amb la qual tota la ciutat respiri festa, gràcies també a la col·laboració de tot el teixit associatiu de la ciutat”.

L’ambaixador serà al Racó del Campanar els dies 26, 27, 28 i 29 de desembre, de 17.30 a 19.30 h. També els dies 30 i 31 de desembre, de 12 a 13.30 h i de 17.30 a 19.30 h. I, finalment, els dies 1 gener, de 12 a 13.30 h i de 17.30 a 20.30 h, i els dies 2, 3 i 4 de gener, de 17.30 a 20.30 h.

Josep M. Porta ha afirmat que “des que es va instaurar la democràcia els comerciants vam assumir la responsabilitat d’organitzar aquest esdeveniment màgic que omple d’il·lusió els nens i nenes: l’arribada de l’ambaixador reial a Sabadell”. I ha afegit que “la voluntat de Sabadell Comerç Centre és que aquesta activitat tan arrelada doni suport al teixit comercial i empresarial de la ciutat, i serveixi de reclam perquè famílies de fora de Sabadell s’hi acostin en plena campanya de Nadal”.

Al llarg dels anys l’ambaixador s’ha anat ubicant en diferents espais: el Casal Pere Quart, la Casa Duran i fins i tot als baixos de l’Ajuntament. Va ser l’any 2004 quan es va fer un canvi de plantejament i de concepte, instal·lant un campament reial al Racó del Campanar, ampliant els personatges i creant una nova escenografia. Més endavant aquest campament es va instal·lar a la plaça del Pedregar, en un local al carrer del Mestre Rius i, els darrers anys, a la plaça del Gas.

D’altra banda, els carters reials són una nova figura que les associacions de comerciants i els dos mercats incorporen enguany a la ciutat. Duran el mateix vestuari que l’ambaixador –del qual són emissaris– i l’escenografia també serà similar a la que envolta el seu representant. Dels set carters reials, n’hi haurà un a cadascun dels punts següents: Mercat dels Merinals, Mercat de Campoamor, carrer de Sol i Padrís, plaça del Pi i avinguda de Matadepera (Ca n’Oriac), la Creu de Barberà i la plaça de Cristóbal Ramos (Torre-romeu). Els set carters també acompanyaran l’ambaixador durant la Cavalcada de Reis.

Segons Marisol Martínez, “la tradició del Nadal a Sabadell la treballem conjuntament amb els comerciants, perquè tenen un teixit associatiu molt important. La nostra intenció és estendre tota l’activitat nadalenca al màxim de punts de la ciutat, perquè tothom en pugui gaudir". També ha afirmat que els comerços associats a diferents associacions repartiran 9.000 fanalets entre la població.

Imaginari del passat tèxtil de la ciutat, a partir del conte nadalenc

Els carters reials també segueixen l’aposta iniciada l’any passat de buscar un fil conductor del Nadal a Sabadell amb el relat de ciutat que gira a l’entorn del passat tèxtil, al patrimoni cultural i a les tradicions locals. Així, la campanya Sabadell Il·lumina, els fanalets a les escoles, la decoració del centre de la ciutat, les activitat dels Teixint el Nadal, la fira reial o la Cavalcada continuaran tenint un mateix ideari i enguany es veurà també ampliada amb la implicació i participació del comerç de la ciutat.

Per aquest motiu, en un esforç de les associacions de comerciants, amb la col·laboració amb l’Ajuntament, el canvi d’ubicació de l’ambaixador està relacionat també amb els referents que apareixen en el conte Nit de reis a Sabadell reeditat per l’Ajuntament.

Puck Cinema Caravana

Una de les novetat d’enguany serà també la Puck Cinema Caravana, una caravana habilitada com a cinema minúscul on caben set persones. El Puck ensenya pel·lícules d’animació d’aquelles que no es solen veure a la televisió. Selecciona films d’arreu del món amb l’objectiu de despertar la passió pel cinema d’animació o, simplement, de recuperar l’experiència del cinema d’una forma particular.

Aquest any la proposta Puck Cinema Caravana de la companyia Tombs Creatius ha rebut el premi “Pom d’Or 2017” –premi del públic al millor espectacle– en el marc del VII Festival Senseportes d’Arts al Carrer d’Argentona, que va tenir lloc el 6 i 7 octubre de 2017.

Altres accions de Sabadell Comerç Centre durant les festes de Nadal

El tret de sortida de la campanya de Nadal de Sabadell Comerç Centre va ser el Black Friday Anticipa’t al Nadal, coincidint amb la encesa de Llums, seguit de la Festa del Comerç que va tenir lloc el dissabte 2 de desembre, amb gran èxit de públic.

L’associació ha editat un any més els calendaris de butxaca de fotografies antigues de Sabadell, que ja es poden trobar a les botigues associades. Enguany el tema és “Comerços antics de Sabadell”.

Informació i horaris de l’ambaixador i els carters

Totes les activitats del Nadal a Sabadell