PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

23
Desembre
2019

L’Ambaixador reial vindrà acompanyat de set carters i s’instal·larà a la Casa Duran

Arribarà el dijous 26 de setembre, a les 11.30 h, a la plaça de Sant Roc

L’Ambaixador reial vindrà acompanyat de set carters i s’instal·larà a la Casa Duran

L’Ambaixador dels Reis d’Orient arribarà el dijous 26 de desembre, a les 11.30 h, a la plaça de Sant Roc i s’instal·larà a la Casa Duran perquè els infants de Sabadell li puguin dur les cartes amb els seus desitjos. Aquest any, Ambaixador reial i carters vindran des de Torre-romeu –on arribaran a les 11 h–, en una cavalcada formada per vespes, Seat 600 i l’Avibús de la TUS.

Així ho han fet saber avui en roda de premsa Sònia Sada, regidora de Comerç, Consum i Turisme, i Josep Maria Porta, president de Sabadell Comerç Centre. Sada ha afirmat que

volem que la presència de l’Ambaixador i dels carters reials a Sabadell sigui original i atractiva, per això treballem colze a colze amb Sabadell Comerç Centre i pensem que aquest any la Casa Duran serà un bon marc per rebre les cartes dels infants de la ciutat.

Per la seva banda, Porta s’ha expressat en el sentit que

l’any passat 18 mil infants de la nostra ciutat van saludar l’Ambaixador per fer-li arribar les cartes amb els seus desitjos; esperem que enguany seran més.

L’Ambaixador serà a la Casa Duran els dies 26, 27, 30 i 31 de desembre, de 17.30 a 19.30 h. També els dies 28 i 29 de desembre, de 12 a 13.30 h i de 17.30 a 19.30 h. I, finalment, els dies 1 i 4 de gener, de 12 a 13.30 h i de 17.30 a 20.30 h, i els dies 2, 3 i 4 de gener, de 17.30 a 20.30 h.

D’altra banda, 7 carters reials es situaran per diferents indrets de la ciutat i recolliran també cartes. Els carters reials són una nova figura que les associacions de comerciants i el Mercat dels Merinals incorporen per tercer any. Duran un vestuari semblant al que porta l’Ambaixador –del qual són emissaris– i l’escenografia també serà similar a la que envolta el seu representant. Dels 7 carters reials, n’hi haurà un a cadascun dels punts següents: Mercat dels Merinals, carrer de Sol i Padrís, avinguda de Matadepera (Ca n’Oriac), la plaça de la Creu de Barberà, la plaça de Cristóbal Ramos (Torre-romeu), la plaça de Còrdova (Can Llong) i la plaça del Mestre Planas (Eixample).

Canvi d’ubicació

Al llarg dels anys l’Ambaixador s’ha anat ubicant a diferents espais: el Casal Pere Quart, la Casa Duran i fins i tot als baixos de l’Ajuntament. Fa uns anys, es va fer un canvi de plantejament i de concepte, instal·lant un campament reial al Racó del Campanar, ampliant els personatges i creant una nova escenografia.

Més endavant aquest campament es va instal·lar a la plaça del Pedregar, en un local al carrer del Mestre Rius. Aquests darrers anys, ha estat a la plaça del Gas, al Racó del Campanar i l’any passat als Jardinets de l’Espai Cultura.

Activitat arrelada

El Campament Reial és una activitat nadalenca molt arrelada a la ciutat, organitzada per l’associació de comerciants de Sabadell Comerç Centre. L’Ajuntament de Sabadell col·labora amb aquesta iniciativa i subvenciona amb 12.600 euros.