PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

19
Juny
2020

L’aportació municipal al programa Fem Vacances puja un 42% per respondre a la situació generada per la Covid-19

L’aportació municipal al programa Fem Vacances puja un 42% per respondre a la situació generada per la Covid-19

L’Ajuntament de Sabadell farà una aportació econòmica al programa d’activitats d’estiu per a persones amb discapacitat Fem Vacances 2020 de 134.263 euros. És un increment del 42 per cent en relació amb l’edició 2019 i té l’objectiu de respondre a la situació excepcional generada per la Covid-19. El programa arriba a la seva cinquena edició, està impulsat per l’Ajuntament i les entitats ciutadanes especialitzades en l’àmbit i atenció a persones amb discapacitat i dependència: ANDI, AVAN, L’Estel, Grandalla, Obrir-se al Món i Viu-la.

El Ple extraordinari d’avui ha aprovat el conveni de col·laboració amb aquestes entitats per al desenvolupament del programa Fem Vacances 2020, el qual estipula l’aportació econòmica municipal.

Aquesta major dotació ajudarà les entitats, que han hagut de fer un esforç extra per adaptar les activitats i espais a la situació actual. El confinament i el tancament de recursos educatius i de lleure fa necessari oferir espais i activitats relacionals per a les persones amb discapacitat i de respir a les seves famílies. Així, aquest any és limiten el nombre de viatges però, en contrapartida, augmenten els casals a la ciutat.

L’increment econòmic ve acompanyat d’altres mesures, com ara una major protecció a les famílies, reduint l’aportació màxima que farien per un casal d’un mes sencer i horari complerts. Així passarien d’aportar 600€ com l’any passat a 500€ i l’Ajuntament aportarà la resta de cost del casal (tenen un cost mig de 1200€) . A mes hi ha la possibilitat de prestació econòmica per a les famílies amb molt baixos ingressos. També hi ha un lleuger increment en l’oferta de places, que passa a ser de 155.

El programa Fem Vacances és un conjunt d’activitats de lleure  dirigides a persones amb discapacitat durant els mesos d’estiu. Garanteix una cobertura universal a les persones amb discapacitat que d’aquesta forma poden participar en activitats de lleure específiques i proporciona de forma general un suport econòmic a les famílies per reduir el sobrecost econòmic que presenten aquests tipus d’activitats. 

Des de l’inici del programa la cobertura d’aquest sobrecost per part municipal ha anat creixent progressivament, sent actualment del 100% en casals d’estiu i del 60% en viatges i colònies.