PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • La tercera edició del Festival Observa arriba a Sabadell del 23 de maig al 16 de juny

 • El 3r Saló Sakura Matsuri 2024 arriba a Sabadell per apropar l'essència del Japó a la ciutat

 • Les plagues urbanes són un problema arreu pel canvi climàtic

 • El festival Embassa't celebra aquesta setmana la 16a edició

 • L'Ajuntament reomple el llac del Parc Catalunya

 • El llac del Parc Catalunya recuperarà aviat la normalitat

 • Seguici de vigília de La Salut 2024

 • Millores en la seguretat i la senyalització dels carrers d'Osca, Avellaneda i Portugal

 • Noves actuacions a l'entorn de l'Escola Joanot Alisanda

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

  08
  Octubre
  2021

  L’Artèxtil es convertirà en seu del Campus Urbà de Ciències de la Vida i de la Salut

  L’Ajuntament de Sabadell, la UAB, el Parc Taulí i la Fundació FUNDIT-ESDi signen un protocol per al desenvolupament del Campus a la ciutat

  L’Artèxtil es convertirà en seu del Campus Urbà de Ciències de la Vida i de la Salut

  L’Ajuntament de Sabadell, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Corporació Sanitària Parc Taulí (CSPT) i la Fundació FUNDIT-ESDi han signat avui un protocol per impulsar a la ciutat el Campus Urbà de Ciències de la Vida i la Salut. Es tracta d’un projecte de gran abast que contempla tot un conjunt d’accions formatives, de recerca, innovació i creació d’empreses, que generaran coneixement i activitat econòmica i situaran Sabadell com a epicentre de la formació, la investigació i l’emprenedoria lligades a la ciències mèdiques. El protocol l’han signat l’alcaldessa, Marta Farrés; el rector de la UAB, Javier Lafuente; la presidenta del Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí, Mariona Creus i el president de la FUNDIT, Juan José Pérez.

  El nou Campus Urbà vol sumar les línies de treball i el potencial que cadascuna de les institucions signants està portant a terme o pot desenvolupar a l’entorn dels àmbits de la Salut i les Ciències de la Vida, promovent alhora el treball conjunt i la coordinació i sumant-hi més complicitats que donin lloc a noves iniciatives. Tot plegat en un sector, el de la salut i l’economia de les cures, que figura entre les prioritats del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, és fonamental al Pla per a la Reactivació Econòmica i Protecció Social del Govern de la Generalitat i està en plena coherència amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Un àmbit en el qual Sabadell compta amb múltiples actius per posicionar-se i consolidar-se com a referent.

  Entre els projectes que es portaran a terme en el marc del nou Campus, l’antiga fàbrica Artèxtil acollirà gran part de l’ampliació de places del grau d’Infermeria de la UAB. Precisament aquesta setmana, l’Ajuntament ha iniciat els tràmits per fer efectiva la cessió d’ús de l’equipament per acollir propostes vinculades al Campus, com els nous estudis i serveis complementaris i també altres iniciatives com una incubadora de projectes empresarials i un viver d’empreses.

  Una base sòlida a l’entorn de la formació, la recerca i la innovació

  El nou Campus parteix de la llarga trajectòria de Sabadell en formació universitària, amb institucions com la UAB i l’ESDi, amb gran prestigi acadèmic i docent però també capdavanteres en investigació i innovació. També de tots els projectes i iniciatives impulsats per la Corporació Sanitària Parc Taulí, que a més d’un referent en hospitalització, serveis de salut i sociosanitaris, està plenament consolidat com a referent en recerca, innovació i com a institut universitari.

  Així mateix, tots aquests actius es situen a l’entorn de la Gran Via, on també s’ubiquen diferents espais (entre els quals l’antiga fàbrica Artèxtil), que poden acollir noves propostes o que encara no han desenvolupat tot el seu potencial. D’aquesta manera, la Gran Via podria consolidar-se com a pol d’activitats del coneixement, amb totes les oportunitats i beneficis per a la ciutat que això comporta.

  A tot plegat, cal sumar la posició estratègica de Sabadell, amb connexions viàries i de transport públic que la situen en un nus de comunicacions amb la Regió Metropolitana i el conjunt del territori.

  Desenvolupament de nous projectes i iniciatives

  A banda dels projectes que es portaran a terme a l’Artèxtil, integraran el nou Campus Urbà de Ciències de la Vida i de la Salut les naus Bosser, propietat de la Corporació Sanitària Parc Taulí, on s’ubicaran laboratoris, espais de recerca i per a empreses. Un nou element que es sumaria a altres actuacions que ja desenvolupa el Taulí com ara els serveis de la UDIAT o el Centre d’Investigació i Innovació (l’I3PT).

  També l’espai d’innovació tecnològica i de suport a les PIME, que s’impulsarà a les naus de l’ESDi, amb zones de co-working i de co-living, un centre de desenvolupament de productes i serveis de l’àmbit sanitari i mèdic, un espai d’emprenedoria industrial i altres propostes.

  Alhora, es donarà un major impuls al Centre de Promoció Empresarial de la Fira Sabadell i s’estudiaran els possibles usos de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil, que podria acollir iniciatives vinculades al nou Campus Urbà.

  En aquest marc, el protocol signat avui comporta la creació de diferents grups de treball sectorials, integrats per representants de les 4 institucions i que treballaran per avançar en el suport a la creació d’Empreses, en programes de formació, programes de recerca i innovació i projectes d’arquitectura i urbanització, entre altres.

  Tot plegat per consolidar actuacions i generar-ne de noves en un entorn de col·laboració que condueixi a l’excel·lència en la formació dels i les professionals, la recerca puntera i a la posada en valor social i econòmic de la investigació i la innovació, comptant amb els equipaments adequats per a cadascuna de les necessitats. De fons, l’objectiu global de generar activitat econòmica, científica i formativa en qualsevol àmbit relacionat amb les ciències de la vida i de la salut.

  Categories CCVSS, Salut Tags ajuntament, Artèxtil, salut