PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
Febrer
2018

L'Arxiu Històric col·labora en l'exposició retrospectiva de l'obra del fotògraf sabadellenc Josep Busoms

L'Arxiu Històric elaborarà els textos i estudis del catàleg que acompanyarà l’exposició

L'Arxiu Històric col·labora en l'exposició retrospectiva de l'obra del fotògraf sabadellenc Josep Busoms

L’Arxiu Històric de Sabadell (AHS) col·labora en l’elaboració de l’exposició monogràfica sobre l’obra del fotògraf sabadellenc Josep Busoms i Domènech que es farà a l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859, del 22 de març al 22 de juliol 2018, amb el títol “Josep Busoms i la seva llum”. Concretament, l'AHS elaborarà els textos i estudis del catàleg que acompanyarà l’exposició.

Així ho estableix un conveni signat entre l'Organisme Autònom Local Museus i Arxiu Històric de Sabadell (OAMA) i, d’altra banda, Jaume Busoms i Julià, fill del fotògraf. El document també estipula que tot el fons fotogràfic de Busoms serà cedit íntegrament a l'AHS en un futur proper.

El llegat fotogràfic de Josep Busoms

Josep Busoms (Sabadell, 1924-2016) va morir el 2016 deixant un llegat fotogràfic immens produït entre el 1951 i el 2006, en blanc i negre i color.

Josep Busoms era representant de teixits de diverses empreses locals, fotògraf i esportista. Autodidacte des de molt jove, es va fer soci del Càmera Club al començament del anys 1950 i allà va perfeccionar la seva tècnica. Va ser un fotògraf prolífic i molt valorat a la seva època. Al llarg de la seva vida va guanyar molts concursos i va col·laborar activament amb entitats culturals i artistes de Sabadell. Els viatges continus per tota la geografia espanyola li permetien fer fotografies d'indrets remots i a l'hora establir contacte amb altres entitats i associacions fotogràfiques del país. D'aquests viatges sorgeix bona part de la seva fotografia considerada com a artística.

L'obra de Busoms també inclou fotografia industrial relativa al tèxtil, fotografia d'esdeveniments locals i singularment fotografia social, centrada en els nens amb Síndrome de Down i altres discapacitats psíquiques, publicades en el llibre Somriures trencats, de Maria Mercè Carbó, amb qui Busoms va col·laborar estretament per il·lustrar-lo.