PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

26
Octubre
2016

L’Arxiu Històric estrena canal a Youtube coincidint amb el Dia Internacional del Patrimoni Audiovisual

Estrena d’un canal a Youtube, on s’aniran penjant documents audiovisuals...

L'Arxiu Històric de Sabadell participa en la celebració del Dia Internacional del Patrimoni Audiovisual, que té lloc demà dijous, 27 d’octubre, amb l’estrena d’un canal a Youtube, on s’aniran penjant documents audiovisuals sobre la història local i que formen part del fons que conserva i gestiona l’Arxiu.

Aquest any el lema proposat per la Unesco és: És la teva història, no la perdis, i vol transmetre el missatge del valor patrimonial, històric i cultural dels documents audiovisuals. A banda de la inserció de les pel·lícules que l’Arxiu ja tenia penjades al seu canal de Vimeo, la novetat a Youtube és la pel·lícula "Entrada de les tropes nacionals a Sabadell i primera Missa de la Victòria, 27 de gener de 1939 / Josep Esteve i Codina". En aquest film de gairebé 14 minuts de durada (està penjada la versió íntegra) es pot veure com els soldats “nacionals” entren a la ciutat pel carrer de Calderón i posteriorment es veuen escenes de la missa celebrada a la Rambla, a l'alçada del carrer d’Àngel Guimerà i oficiada per Mossèn Ernest Mateu. 

En el futur s'aniran penjant les pel·lícules del fons de l’AHS a mesura que estiguin digitalitzades.

La Conferència General de l'Unesco, en la 33a reunió general celebrada l'any 2005, va aprovar la resolució 33 C/53 en la qual es declarava cada 27 d'octubre Dia Internacional del Patrimoni Audiovisual. La finalitat era, i és, conscienciar sobre la necessitat de prendre mesures urgents per a la protecció d'aquest patrimoni de la humanitat.

L’AHS s'uneix a les directrius de la Unesco per a la difusió i salvaguarda del patrimoni audivisual com a part integrant de la nostra identitat. D’altra banda, l’Arxiu també és membre integrant de l’Observatori Permanent d’Arxius i Televisions Locals (OPATL), ens que ha elaborat un seguit de documents públics entre els quals destaquen la “Declaració per la salvaguarda i promoció dels arxius audiovisuals de les tv locals” .