PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

25
Octubre
2017

L’Arxiu Històric rep un fons audiovisual sobre la Transició a Sabadell, amb pel·lícules filmades entre 1976 i 1979

Les va fer Lluís Solana en format Súper 8 i es presenten amb motiu del Dia Mundial de Patrimoni Audiovisual

L’Arxiu Històric de Sabadell (AHS) s’afegeix a la celebració del Dia Mundial de Patrimoni Audiovisual, el proper divendres, 27 d’octubre, presentant un dels darrers fons audiovisuals rebuts en donació. Es tracta de pel·lícules filmades per Lluís Solana Canut, militant actiu del PSUC a Sabadell, que va gravar en format Súper 8, entre 1976 i 1979, mítings, campanyes electorals, manifestacions i la primera presa de possessió d’Antoni Farrés com a alcalde de la ciutat.

Montserrat Grau, vídua de Lluís Solana, ha cedit ara el fons a l’Arxiu. En aquest sentit, Montserrat Chacon, regidora de Cultura, li ha agraït el gest i ha afirmat que “aquesta donació, que ajudarà a enriquir el fons audiovisual de Sabadell, és una mostra del material que ciutadans tenen a casa i que cedint-lo generosament a l’Arxiu es pot conservar en millors condicions i es pot compartir”.

El Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual és una iniciativa de la UNESCO per reconèixer la importància històrica i cultural del cinema –professional i amateur–, la televisió, les emissions de ràdio i tota mena de gravacions sonores.

Aquest any, sota el lema “Descobrir, recordar i compartir”, la UNESCO convida els arxius audiovisuals de tot el món a presentar les seves valuoses col·leccions com a part d’un esforç internacional per promoure el patrimoni.

La importància dels fons audiovisuals

Cada dia es capturen centenars de milers de gravacions que, amb sort, es cataloguen i conserven als arxius amb l'objectiu que siguin recercables i accessibles a tothom. Els arxius audiovisuals expliquen històries sobre la vida de les persones i les cultures de tot el món. Conservar aquest patrimoni i assegurar que continuï sent accessible al públic d'avui i a les generacions futures és un objectiu vital per a totes les institucions de la memòria. Els arxius audiovisuals són la pedra angular de la memòria del món dels cent darrers anys, d'aquí la necessitat de llur conservació i protecció.

Les pel·lícules que es presenten durant el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual es poden consultar aquí.