PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

17
Març
2014

L’Associació Àmbit B30 estableix les primeres línies d’actuació del Pla de Treball pel 2014

La reunió de la Comissió Executiva (CE) de l'Associació Àmbit B30, encapçalada per Josep Monràs, president de l'Associació i alcalde de Mollet, ha tingut lloc a l’edifici del Vapor Gran de Terrassa

La reunió de la Comissió Executiva (CE) de l'Associació Àmbit B30, encapçalada per Josep Monràs, president de l'Associació i alcalde de Mollet, ha tingut lloc a l’edifici del Vapor Gran de Terrassa i ha estat centrada en el desenvolupament dels diferents aspectes que integren el Pla de Treball, que l’Associació Àmbit B30 va aprovar per aquest 2014 en la darrera reunió del Consell General.

La trobada ha comptat amb l’assistència dels diferents integrants de la Comissió Executiva. D'una banda, la vicepresidenta del bloc d'Ajuntaments i Administracions Públiques, Isabel García, alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda; Joan Carles Sánchez, alcalde de Sabadell i secretari de l’Associació; el representant del bloc d’Universitats, Manel Sabés, vicerector de Relacions Institucionals i de Territori de la UAB; el representant del bloc de Centres de Recerca i Parcs Tecnològics, Antoni Peñarroya, president de la Fundació Ascamm; i el vicepresident del bloc d’Organitzacions Empresarials, Ramon Alberich, president de la Comissió d'Internacionalització de la Cambra de Comerç de Sabadell. També han assistit el tinent d’alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso; el tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Carles Brugarolas i el tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Cerdanyola, Francisco Ortiz.

Un dels temes importants de la trobada ha estat el document de “Priorització d’actuacions en infraestructures i serveis de mobilitat del corredor de la B-30”, on s'ha fet un repàs de la situació  de l'estudi, després del treball dels darrers mesos per poder arribar a un posicionament comú, amb les diferents sessions de treball  en què les organitzacions integrants de l’associació han pogut fer aportacions al document. Cal recordar que aquest informe té com a objectiu la definició d’una agenda de priorització de les actuacions dels sistemes de mobilitat públic i privat en aquest territori des d’una perspectiva global i col∙laborativa entre les organitzacions dels 23 municipis. En aquest sentit Josep Monràs s’ha mostrat satisfet per la feina feta i  ha explicat que

el document està molt avançat i que, després d’uns quants mesos de treball de l’Associació Àmbit B30 a través del Grup de Treball de Territori amb el suport de la Diputació de Barcelona, en les properes setmanes estarem en disposició de presentar-ho públicament.

L’alcalde de Sabadell i secretari de l’Associació, Joan Carles Sánchez, ha manifestat, en relació al document, que 

recull 62 propostes per a una B30 més competitiva, defineix un sistema d’infraestructures i de serveis  de mobilitat que permet la connectivitat i la cohesió socieconòmica i estableix una agenda prioritzada d’actuacions seguint criteris de competitivitat, sostenibilitat i eficàcia a tot el territori de la B30.

S’ha fet també repàs dels diferents projectes que l’Associació va començar a desenvolupar en aquest territori fruit de tot el procés de treball i reflexió amb les organitzacions que en formen part i sobre els quals s’està treballant en la línia d’estudiar com poden tenir impacte real sobre el territori i que a mitjà termini tinguin un efecte dinamitzador que ajudi a la reactivació econòmica. És el cas dels projectes “HubB30, Advenced Manufacturing”, “Smart B30” i Núvol B30”.

Un altre dels temes destacats de la reunió ha estat  el Saló Internacional de la Logística i la Manutenció (SIL), que enguany se celebrarà a Barcelona del 3 al 5 de juny. L’any passat l’Àmbit B30 ja va participar en aquest certamen quan tot just feia un mes que s’havia constituït com a associació i, tot i el poc temps, la valoració va ser positiva pel fet d’haver tingut presència en una Fira d’aquestes característiques. És per aquest motiu que des de l’associació es volen estudiar les possibilitats de tornar a participar en aquesta nova edició.

D’altra banda, durant el transcurs de la Comissió Executiva, s’ha plantejat iniciar una nova línia de treball encaminada a reflexionar sobre les polítiques comuns que han de permetre mantenir i fomentar la manufactura avançada en tot el territori, obrint així un espai de reflexió, de participació i d'intercanvi d'experiències a través de l'organització de jornades o sessions de debat que ajudin a definir quina és la política industrial  en l’aposta per situar l’Àmbit B30 com a territori innovador i competitiu.