PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

04
Gener
2022

L'atur a Sabadell torna a caure al desembre per desè mes consecutiu

L'atur a Sabadell torna a caure al desembre per desè mes consecutiu

L'atur a Sabadell torna a caure per desè més consecutiu. En concret, la xifra de desembre de 2021 publicada avui és de 11.870 persones en situació d’atur, un -0,3% respecte novembre (amb 33 persones desocupades menys).

A diferència d’altres municipis vallesans, Sabadell manté durant desembre la dinàmica de baixada de les xifres respecte al mes anterior. Pel que fa a la variació anual de l’atur a la ciutat és de menys 21,2%, és a dir, 3.193 persones aturades menys respecte al mateix període de l’any anterior.

Amb aquestes xifres Sabadell tanca l’any 2021 marcat per un descens de l’atur, situant la desocupació en un nivell semblant al d’abans de l’esclat de la pandèmia. Des del mes de març de 2021 la xifra no ha deixat de caure fins a situar-se al nivell actual. El comportament positiu de la xifra total de persones desocupades es reprodueix per igual entre homes i dones i per diferents grups d’edat.

Per activitats, tant l’hostaleria com el comerç són les que han mostrat una evolució més positiva en el comportament de la desocupació. Alhora, la xifra de persones en situació d’atur d’entre 6 i 12 mesos s’ha reduït de forma sensible, però pel contrari augmenta el nombre de persones desocupades en els dos extrems: de curta durada (menys de 3 mesos a l’atur) i de llarga durada (més de 24 mesos a l’atur).

Com indica la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González

“aquestes dades ens donen empenta per continuar amb la política municipal per a la millora de l’ocupació i el desenvolupament econòmic centrada en atendre les necessitats de les persones en recerca de feina i de les empreses que necessiten professionals amb una qualificació adequada”.