PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Comencen els treballs de pacificació a l'entorn de l'Escola Joan Montllor

 • L'espai sobre la plataforma de la Ronda Oest és un espai d'ús ciutadà a Can Llong

 • El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana ha celebrat a Sabadell una jornada sobre productivitat i qualitat del treball

 • La tercera edició del Festival Observa arriba a Sabadell del 23 de maig al 16 de juny

 • El 3r Saló Sakura Matsuri 2024 arriba a Sabadell per apropar l'essència del Japó a la ciutat

 • Les plagues urbanes són un problema arreu pel canvi climàtic

 • El festival Embassa't celebra aquesta setmana la 16a edició

 • L'Ajuntament reomple el llac del Parc Catalunya

 • El llac del Parc Catalunya recuperarà aviat la normalitat

 • Seguici de vigília de La Salut 2024

 • Millores en la seguretat i la senyalització dels carrers d'Osca, Avellaneda i Portugal

 • Noves actuacions a l'entorn de l'Escola Joanot Alisanda

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

  04
  Març
  2021

  L’e-Fira Connecta’t a l’FP estarà disponible a través d’una plataforma accessible des de qualsevol dispositiu

  La 5a edició de la fira Apropa’t a l’FP s’ha adaptat al format telemàtic i inclou xerrades, orientacions i un escape room, entre altres continguts

  L’e-Fira Connecta’t a l’FP estarà disponible a través d’una plataforma accessible des de qualsevol dispositiu

  En la constant adaptació de tots els esdeveniments a les mesures de prevenció, la Fira anual de formació professional Apropa’t a l’FP també ha evolucionat a un format telemàtic. Aquesta serà la primera edició digital de l’e-Fira Connecta’t a l’FP i, en aquest sentit, inclourà molts canvis i novetats.

  Els dies 19, 20, 22 i 23 de març a la plataforma https://connectafp.cat hi haurà preparada una completa programació d’activitats, conferències, tallers i altres formats per assessorar i orientar diversos públics: d’una banda, les famílies i els i les joves a l’hora d’escollir una branca per continuar els seus estudis; i d’altra banda, la població adulta que vol certificar la seva professionalitat o bé ampliar la seva formació. Totes les activitats programades estan pensades perquè l’experiència de l’e-Fira FP sigui com més profitosa i completa possible. A més, els continguts que formen part de la fira estaran disponibles a la mateixa plataforma durant un any sencer.

  Com a novetat hi ha l’escape room “L’aventura de triar”, una activitat d’orientació gamificada que ajuda a construir el projecte de vida i professional de qui hi participa. També enguany hi podrem trobar visites guiades per a la fira, que faran més accessible la navegació virtual per la plataforma web.

  Avui s’ha presentat en roda de premsa la cinquena edició de la Fira de Formació Professional, que ha comptat amb la presència de la tinenta d’alcaldia de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, la tinenta d’alcaldia de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, i el regidor d’Educació, Manuel Robles. L’adaptació de l’esdeveniment a un format telemàtic es fa partint de la importància de continuar donant assessorament i orientació. En aquest sentit, Robles ha destacat que

  “l’orientació i l’acompanyament a l’alumnat i les famílies són encara més importants en aquestes circumstàncies. Per això seguirem aportant recursos, treballant coordinadament i sumant esforços en acompanyar famílies i alumnes que potser van perduts en aquesta etapa de la vida”.

  En la mateixa línia parlava Montse González, qui ha posat l’accent en el fet que la Fira

  “manté intacta la seva essència, independentment de l’edat del públic. És una oportunitat pels joves, però també ho és per aquella població adulta que vol continuar formant-se al llarg de la seva vida. En realitat és un punt de trobada que ens permet estar al dia de les demandes del món laboral, ens permet conèixer els sectors de treball i també certificar la professionalitat”.

  Pel que fa a la orientació del servei de Joventut, Marta Morell ha recordat el punt de partida de la Fira de l’FP:

  “Un dels eixos de la Fira és l’assessorament i l’acompanyament de la joventut. I en aquest punt ens centrem en l’etapa educativa. Hem de fer una mirada cap al futur i adonar-nos que no tothom està empoderat, ni alumnat ni famílies. Necessiten informació i recursos perquè puguin decidir, i aquí trobaran totes les possibilitats que oferim en un mateix espai, ara virtual”.

  S’inclou també l’espai per a la presentació de l’oferta de formació professional integrada (FP inicial, ocupacional i integrada), organitzada per famílies professionals, en format de xerrades participatives, que tenen de ponents professorat i alumnat. Així doncs, s’ha plantejat la presentació de temes generals relacionats amb la formació professional, per exemple: reptes de l’FP dual, ciència i tecnologia en clau de gènere, les professions del futur, programes de formació i inserció, etc. També hi haurà un espai de coneixement de professions i oficis amb representants del món empresarial.

  Els estands de centres de formació professional inicial i ocupacional de la ciutat tampoc faltaran a la cita, concretament hi participaran una trentena de centres de formació del territori (d’FP, PFI, FPO etc.).

  La cinquena edició de l’e-Fira Connecta’t a l’FP arriba amb novetats i, sobretot, amb el repte de continuar la seva voluntat d’orientació, assessorament i acompanyament en l’elecció d’estudis, ara en format virtual. 

  Punts d’Orientació

  Com cada any, la plataforma virtual també recull el servei d’orientació personalitzada, que ha de permetre tant informar i orientar en línia, com vincular els joves amb els serveis d’orientació local, uns punts que assessoren i acompanyen en la tria d’estudis i itineraris de vida formativa i laboral.

  Pel que fa als Punts d’Orientació Personalitzada, aniran a càrrec de professionals especialitzats en l’orientació educativa, provinents de l’Oficina Jove, Promoció Econòmica i del Departament d’Educació. Des de l’Oficina Jove es coordinarà aquest servei per gestionar les atencions, atendre les incidències així com facilitar tota la informació necessària per a una correcta orientació personalitzada. En total, hi haurà vuit punts d'orientació acadèmica que els coordina Joventut. Durant cada orientació en format virtual hi haurà la possibilitat de programar un assessorament amb més profunditat a l’Oficina Jove.

  En aquest sentit, la Fira FP també vol recollir la voluntat municipal de trencar estereotips entorn els estudis. Des de fa molts anys, hi ha determinats estudis relacionats a sectors laborals tradicionalment masculinitzats. És per això que una de les propostes d’aquesta edició de la fira, sota el marc del programa del 8 de Març dedicat a les dones joves i treballadores, és el vídeo Penso, m’expresso i actuo!, un recull d’entrevistes a dones joves que estan estudiant o treballant en aquests sectors. També en aquest sentit, destaca la xerrada del 19 de març “Ciència i tecnologia: el que ens han dit...” a càrrec de Núria Salán, professora de la UPC-Terrassa i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, que reflexionarà sobre com la manca de referents en determinats àmbits limita a l’hora d’escollir la trajectòria professional.

  Precisament, Morell ha volgut recordar la necessitat de

  “trencar els estereotips que ens marquen a l’hora de triar una branca d’estudi. En una societat que pateix d’estereotips, el nostre assessorament és totalment neutre i objectiu i donem una atenció professional personalitzada”.

  e-Fira Connecta't a l’FP parteix de l’experiència de les jornades d’orientació de cicles formatius celebrades els darrers anys i té la voluntat d’avançar amb nous continguts i propostes. Tot plegat, s’emmarca en la nova estratègia local “Sabadell Orienta”, que revisa i coordina les accions d’orientació educativa i laboral que ofereixen els diferents serveis municipals i diferents agents de la ciutat. Del que es tracta és d’articular polítiques educatives transversals per, entre altres objectius, lluitar contra l’abandonament escolar prematur i consolidar Sabadell com a ciutat orientadora, contribuint a la millora global dels diferents serveis d’orientació dins el municipi.

  La Fira de l’FP és una iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i el Consell de l’FP i l’Ocupació de l’àmbit de la Conca del Ripoll-Riera de Caldes, format per 14 municipis del Vallès Occidental i Oriental.

  Categories Economia i treball, Educació, Joves Tags Connecta't a l'FP, Fira FP, Fira FP 2021, Formació Professional, Joventut, Promoció Econòmica