PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

08
Maig
2019

L’eix central de Sabadell es tornarà a omplir d’activitats diverses, el diumenge de l’Aplec de la Salut

El dilluns la festa serà al parc de la Salut, on hi haurà activitats de cultura popular, familiars i religioses

L’eix central de Sabadell es tornarà a omplir d’activitats diverses, el diumenge de l’Aplec de la Salut

L’Aplec de la Salut –la segona festa local i la més antiga de Sabadell–, tindrà lloc enguany el cap de setmana de l’11 al 13 de maig. El diumenge 12, l’eix central tornarà a estar tallat per fer-hi jocs tradicionals, activitats ludicoesportives i espectacles itinerants. El dilluns 13, hi haurà activitats de cultura popular i religioses al parc de la Salut.

L’Aplec al Carrer

El diumenge 12 de maig, l’eix central estarà tallat per celebrar-hi l’Aplec al Carrer. Així, entre les 11 del matí i les 9 del vespre s’hi desenvoluparan activitats diverses, sobretot en quatre trams concrets. D’una banda, a l’alçada de la plaça del Pi. En segon lloc, a l’alçada de la plaça de la Creu Alta. També a l’avinguda de Barberà, a l’alçada de les places del Mestre Planes i de Montserrat Roig i, finalment, de la plaça de Barcelona i al passeig dels Almogàvers.

La plaça de la Creu Alta serà l’indret on tindrà lloc l’activitat lúdica El soroll a la ciutat, que incidirà en el problema de la contaminació acústica a Sabadell per mitjà d’un joc i d’un punt d’informació.

I a les 8 del vespre del mateix diumenge, a la plaça del Mestre Planas, el grup de trap sabadellenc Flashy Ice Cream interpretarà els seus temes més coneguts, organitzat per Sabadell Sona Jove.

Activitats culturals

El tret de sortida de l’Aplec serà, per trenta-vuitena vegada consecutiva, la Trobada de Corals Infantils, que tindrà lloc al Teatre La Faràndula el dimecres 8 i el dijous 9 de maig, a les 7 de la tarda, amb l’actuació de les corals de petits, i el divendres 10, a les 6 de la tarda i a les 8 del vespre, amb les corals dels més grans. Enguany la Trobada s’ha articulat per mitjà del Ciutat i Escola, amb l’objectiu d’afavorir que tots els centres educatius de Sabadell hi puguin participar.

D’altra banda, i com els darrers anys, l’associació L'Animalada organitza un seguit d’activitats a l’esplanada de la font Nova de la Salut. El diumenge 12, de les 12 de migdia a les 12 de la nit, programen música, activitats infantils i familiars. Hi haurà espectacles de dansa, clown, poesia, contacontes, l’Animalada Petita i actuacions de diferents grups musicals, en un ambient natural i molt familiar.

Entre les activitats més tradicionals destaca el 17è Concurs de Colles Sardanistes, que tindrà lloc a la plaça de Sant Roc, el diumenge 12, a les 11 del matí, amb quinze colles sardanistes d’arreu del país i la interpretació de la Cobla Marinada. L’endemà dilluns 13, al parc de la Salut, també hi haurà la Cercavila de la Ciutat, a les 12 del migdia, amb gegants i capgrossos, castellers i bastoners, com també el concert de la Banda de Música de Sabadell, a la 1 del migdia, i la ballada de sardanes amb la Cobla Jovenívola el diumenge, a les 6 de la tarda.

Per segon any consecutiu, es reforcen les activitats del dilluns a la Salut. Al matí de 10 a 2 i a la tarda de 2/4 de 5 a 6, hi haurà jocs de bosc i muntanya, gran joc de descoberta de natura, petits jocs follets i taller de construcció de cabanes, al costat del santuari, en forma de tallers infantils.

Al migdia, s’instal·laran taules i cadires per a qui vulgui dinar de pícnic en família. Mentrestant, en Clau de Folk amenitzarà el públic amb música d’acordió.

L’Aplec és una bona o oportunitat per gaudir de visites patrimonials a diversos equipaments, com l’Ermita de Sant Iscle i Santa Victòria o la Torre de l’Aigua, a més del Museu d’Història i el Museu d’Art.

Activitats esportives

Un any més, les activitats esportives seran també protagonistes de l’Aplec de la Salut. El tret de sortida arribarà el dilluns, 13 de maig, a les 10 del matí, quan es podrà pujar caminant a la Salut, després d’haver fet un tast de coca i xocolata davant de la Fira de Sabadell. La 35ª Pujada a la Salut l’organitza la Unió Excursionista Sabadell (UES), amb la col·laboració de diverses institucions i empreses, entre les quals destaca l’Ajuntament de Sabadell. El recorregut és de 7 km. La inscripció és gratuïta i es pot fer a la UES. També s’admetran inscripcions el mateix dia de la pujada en el lloc de la sortida (plaça de la Sardana) fins a 5 minuts abans de començar la caminada.

Una altra de les activitats és el 12è Cros de la Salut, organitzat per l’Ajuntament i Sabadell És Atletisme, que es portarà a terme a 2/4 de 12 del migdia del dilluns 13, amb inscripció prèvia. Hi haurà tres categories per edats: infantil, absoluta i veterans. Els participants en categoria infantil faran una volta al circuit (750 m), els veterans en faran dues (1.500 m) i la categoria absoluta, 3 voltes al circuit (2.250 m). Els primers classificats de cada categoria, tant masculina com femenina, rebran trofeus que es lliuraran a la línia d’arribada, un cop acabada la cursa. La inscripció és gratuïta i es pot fer a l’Oficina de la JAS (Complex Esportiu de Sant Oleguer. També s'admetran inscripcions al mateix lloc de la sortida (bosc de la Salut, davant del santuari) fins a mitja hora abans de començar la cursa.

Serveis especial de la línia F4 d’autobús

El diumenge 12, les línies F1 i F2 del transport urbà d’autobús reforçaran el servei entre l’intercanviador de ronda de Zamenhof i el nord de Sabadell amb una freqüència de pas de 15 minuts. Les línies desviades faran totes les parades del recorregut. Per la seva banda, les línies F3, F4 i F5 no tindran afectacions de recorregut.

El dilluns 13, el servei de la línia F4 de l’autobús urbà es mantindrà com un dia festiu habitual, però es reforçarà des de 2/4 de 9 del matí fins a 2/4 de 10 del vespre, amb una freqüència de pas de 15 minuts, des de la ronda de Zamenhof (parada de l’intercanviador) fins al Poblenou, en tots dos sentits. La parada més propera per accedir al santuari de la Salut és la del Cementiri.

Entitats col·laboradores

Les activitats de l’Aplec, tant les que tindran lloc a la Salut com les que es faran a l’eix central, són possibles gràcies a l’organització i amb la col·laboració de diferents entitats. Es tracta concretament de l’Acadèmia Catòlica, ACF Sabadell Sardanista, AREP (Associació per a la Rehabilitació de les Persones amb Malalties Mentals), Banda de Música de Sabadell, Balladors i Artistes L’Animalada, Bastoners de Sabadell, Castellers de Sabadell, Colla de Bastoners de Sabadell, Coral Vallès de la Puríssima, Coral Cantaires de Can Feu, Coral Iubilo, En Clau de Folk, Fundació de la Mare de Déu de la Salut, Gegants de Gràcia, Gegants de Covadonga, Gegants de la Concòrdia, Gegants de la Creu Alta, Gegants de la Puríssima, Gegants de Sabadell, Grup Sardanista Mirant al Cel, Museu d’Història de Sabadell, Museu d’Art de Sabadell, Sabadell Atletisme, Sabadell Sona Jove i Unió Excursionista de Sabadell.

En la programació hi col·labora la Diputació de Barcelona, L’Auditori de Barcelona, Protecció Civil, la Fira Sabadell, Transports Urbans Sabadell (TUS) i Coca-Cola.