PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  05
  Maig
  2021

  L’enquesta d’hàbits de salut a estudiants de 4t d’ESO recull l’impacte de les mesures derivades de la pandèmia en el seu comportament

  Detecta un alt grau de conscienciació de la gravetat de la situació i preocupació per poder contagiar a altres persones

  L’enquesta d’hàbits de salut a estudiants de 4t d’ESO recull l’impacte de les mesures derivades de la pandèmia en el seu comportament

  Un total de 1.130 alumnes de quart curs d’ESO de Sabadellha participat en l’enquesta d’hàbits relacionats amb la salut. Periòdicament, la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració dels serveis de salut municipals, elabora aquest estudi, el qual aquest any ha incorporat preguntes relacionades amb la Covid-19.

  Les enquestes de salut són una de les eines que permeten planificar les polítiques de salut pública. Les respostes, obtingudes en una trentena de centres educatius (el 61% de titularitat pública) s’han recollit entre els mesos de febrer i març de 2021, coincidint amb l’aniversari de l’inici de la pandèmia. 

  Atenent als resultats obtinguts relacionats amb la Covid-19, la regidora de Salut, Sonia Sada, considera que el confinament, les mesures de distanciament i la limitació de la llibertat d’acció,

  “han causat canvis en els comportaments dels i les joves i un impacte anímic innegable, tot i que també s’observa una resiliència superior al que podria esperar-se. Caldrà posar l’atenció en com treballar les desigualtats emocionals i vivencials per gènere que s’hi han detectat”.

  Tanmateix -ha afegit-  l’enquesta trenca amb alguns prejudicis al voltant dels i les joves, ja que reflexa un compliment normatiu general i una consciència estesa de la gravetat de la pandèmia”.

  La gran majoria d’enquestats tenien 15 o 16 anys. Aquest col·lectiu de joves  ha patit especialment les mesures derivades de la situació de pandèmia, especialment la dificultat per satisfer la necessitat socialitzadora pròpia de l’edat.

  Efectes del confinament

  En el capítol relacionat amb la Covid-19 un 8% de l’alumnat ha informat que ha passat (confirmada per test) la malaltia.

  Sobre la vivència durant el confinament, aproximadament una quarta part declara que ha tingut freqüentment problemes per fer les tasques i deures i també sensació d’aïllament. Altres situacions viscudes, però en menor mesura, han estat les tensions familiars, la manca d’espai intim propi o una percepció de no tenir una alimentació prou variada.

  Diferències de gènere

  El sentiment més generalitzat durant el confinament ha estat el d’avorriment, seguit de la manca d’energia i en menor grau l’estrès i l’ansietat. Pel que fa a gènere, les noies, en comparació a abans de la pandèmia, informen haver-se sentit més angoixades respecte al futur, amb més ansietat, amb més dificultat de concentrar-se i més irritables amb la família que no pas els nois. 

  La diferència de gènere també es veu reflectida en les respostes sobre com s’han adaptat als canvis que ha implicat la pandèmia. Un 45% de nois han respost adaptar-se bastant bé, dada que contrasta amb un 42% de noies que admeten una adaptació regular.

  El col·lectiu participant es mostra molt conscienciat amb la gravetat de la malaltia. Així, afirmen complir de forma habitual les mesures preventives d´higiene i distància, adapten els seus hàbits a les recomanacions oficials i es consideren ben informats sobre la pandèmia (amb un grau de confiança molt alt en la informació oficial, en la rebuda a casa i en les recomanancions fetes pels seus centres educatius). Destaca sobretot que, més que el propi contagi (58,2%), la gran majoria es mostra preocupada poder contagiar a altres persones (86,8%)

  Per acabar, la seva actitud davant una hipotètica nova onada de l’epidèmia, més del 80% acceptaria les mesures que es determinin i prop d’un 70% creu que han après de la situació anterior per passar-la millor. Per contra, un 45% se sent angoixat per haver de tornar a viure un tancament a casa.

  Com en cada edició, els resultats de l’enquesta inclouen també dades sobre la percepció de la pròpia salut i estat d’ànim, accidents, alimentació, temps de lleure, consum de substàncies addictives, sexualitat i les relacions amb els altres.

  Categories coronavirus, Educació, Salut Tags 4t ESO, Covid-19, enquesta hàbits salut