PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Desembre
2017

L’Escola de Música i Conservatori inicia demà dimecres els Concerts de Nadal

Josep Vila i Casañas dirigirà un concert participatiu amb més de 160 intèrprets, que clourà el programa de commemoració dels 125 anys de l’Escola de Música

Aquesta setmana, l’Escola municipal de Música i Conservatori Professional de Sabadell inicia el cicle de Concerts de Nadal, que enguany preveu un total de 9 recitals a sis espais diferents. Com és habitual, les actuacions les protagonitzaran alumnes del centre municipal que cursen estudis en diverses disciplines.

Un dels concerts, però, tindrà un caràcter innovador i una especial significació: serà el del proper divendres, 15 de desembre, al Teatre Principal. Un concert participatiu –el primer que s’organitza a Sabadell–, que s’emmarca dins el cicle de Música de Cambra de Joventuts Musicals i que clourà la commemoració del 125è aniversari de l’Escola de Música. En aquest cas, hi actuaran alumnes, exalumnes, docents i cantaires de la ciutat.

Amb els Concerts de Nadal, l’Escola de Música i Conservatori vol compartir amb les famílies del centre municipal i amb el conjunt de la ciutadania el treball fet per l’alumnat el primer trimestre del curs, donant també l’oportunitat als estudiants de mostrar en públic el resultat dels seus avenços. La primera de les actuacions és prevista per al proper dimecres 13 de desembre a la tarda a l’Auditori del Casal Pere Quart i serà una audició de piano. N’hi haurà dues més els dies 18 –també a l’equipament de la Rambla– i el dia 20 –a la Casa Brutau–. Així mateix, dimarts, 19 de desembre, hi haurà una Audició de Cant al Casal Pere Quart.

Pel que fa als concerts de les Formacions i de Cant Coral, s’iniciaran dijous, 14 de desembre, amb les actuacions de l’Orquestra Amadeus i del Conjunt de Vent Aura a l’Auditori del carrer de Lacy. Dilluns, dia 18, arribarà el torn del Grup de Flautes de Bec, el d’Acordions i de l’Orquestra Stradivari a l’Espai Cultura. A la mateixa ubicació, el dia 20 hi actuaran els grups de bàsic 1 i 2 de Cant Coral. Un recital durant el qual, més de 150 nens i nenes de les corals infantils del centre interpretaran cançons i nadales.

Per últim, el divendres 22 de desembre, al Centre Cívic de Can Rull, actuaran el Grup de Metalls, la Banda del Conservatori, el Grup de Guitarres i l’Orquestra Simfònica del centre.

Concert participatiu, amb Josep Vila i Casañas

Al concert participatiu del 15 de desembre, en el marc dels 125 anys de l’Escola de Música i dins el cicle de Joventuts Musicals, hi actuaran estudiants i professors del centre municipal, però també exalumnes i persones de la ciutat que han volgut prendre part en aquest projecte col·lectiu. En total hi participaran 163 intèrprets.

La primera part del recital la protagonitzarà l’Orquestra Simfònica del Conservatori, amb obres de H. Purcell i E. Elgar, dirigides per David Magrané. Integren aquesta formació 23 alumnes i el director.

A la segona part, s’interpretarà el Gloria de Vivaldi, sota la direcció d’un antic alumne de reconegut prestigi, el sabadellenc Josep Vila i Casañas. Les solistes seran Maria Hinojosa –també antiga alumna– i Elisenda Cabero –professora de cant del centre municipal–. Mentrestant, el cor l’integraran 61 cantaires de Sabadell que s’han inscrit al cor participatiu i l’orquestra estarà formada per 18 professors de l’Escola i també antics alumnes. Així mateix, es comptarà amb la col·laboració de 57 estudiants dels cors joves del Conservatori.

Amb aquesta proposta musical s’ha volgut visualitzar un dels objectius de l’actual Escola de Música i Conservatori, que vincula els estudis musicals que protagonitzen l’activitat del centre amb projectes que contribueixen a enriquir l’oferta cultural de la ciutat. En aquest sentit, la presència de cantaires de diverses corals de Sabadell, molts dels quals són antics alumnes, demostra que la música continua després de l’Escola, contribuint a la formació d’agrupacions musicals que vitalitzen i dinamitzen el teixit social i cultural.

L’entrada a tots els concerts de Nadal serà gratuïta, excepte en el cas del Concert participatiu especial del proper dia 15. En aquest cas, les entrades es poden adquirir aquí.