PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

26
abril
2019

L’Escola Illa s’emporta dos del premis del Programa Talent Creatiu i Empresa

El programa ha comptat en aquesta edició amb la participació de 800 alumnes de més de 20 escoles d’art i disseny de Catalunya

L’Escola Illa s’emporta dos del premis del Programa Talent Creatiu i Empresa

Les alumnes Viena Boedo i Natàlia Narro de l’Escola Illa han guanyat dos dels guardons atorgats pel Programa Talent Creatiu i Empresa. Organitzat pel Departament d’Educació de la Generalitat i adreçat a les escoles d’art i disseny de Catalunya, el programa vol apropar els coneixements dels estudiants de grau mitjà i superior a empreses i organismes. Amb aquest objectiu, recull un seguit de reptes creatius plantejats per les empreses i entitats perquè l’alumnat, amb les seves creacions i comptant amb el suport del professorat, hi doni resposta. Aquest dimecres, el programa ha celebrat la cloenda, amb una jornada on s’han mostrat els diferents projectes que s’hi han impulsat i s’han reconegut els treballs més destacats. Les alumnes de l’Illa van guanyar en dos dels reptes plantejats. Altres estudiants del centre municipal sabadellenc hi van quedar finalistes.

Talent Creatiu i Empresa ha comptat en aquesta edició amb la participació de 800 alumnes de més de 20 escoles d’art i disseny del país, que a través del programa s’han posat en contacte amb empreses i institucions per desenvolupar projectes reals i fer-ne el seguiment durant 6 mesos mitjançant trobades presencials i telemàtiques. Tot plegat amb l’objectiu d’obtenir un projecte final amb les característiques concretes demandades per l’empresa o institució. Dins aquest procés, la jornada de cloenda permet que els estudiants guanyadors en cada cas puguin exposar públicament i veure materialitzada la seva proposta.

La iniciativa, a més, fomenta la formació i actualització dels professors dels centres educatius, mitjançant la transferència de coneixements entre aquests i les empreses, entitats i organismes.

Entre els projectes que en aquesta edició s’hi han portat a terme, un ha proposat als estudiants crear la marca per a la Mostra de Teatre i Circ, una presentació conjunta dels centres que imparteixen el cicle formatiu de grau mitjà d’animació en circ i del cicle de grau superior de tècniques d’actuació teatral. Aquest ha estat el guardó que ha guanyat l’alumna de l’Illa, Viena Boedo. Així mateix, el també estudiant del centre municipal sabadellenc Genís Martínez ha estat finalista.

D’altra banda, la Direcció General d’Igualtat, amb la participació del Consell Nacional LGTBI, han impulsat un projecte per visibilitzar la diversitat sexual, de gènere i familiar com un valor positiu i enriquidor per a tota la comunitat educativa. En aquest cas, el cartell proposat per Natàlia Narro s’ha emportat el guardó. Els també alumnes de l’Illa, Andrea Fernández i David Ortigosa, han estat dos dels finalistes.

Jornada de Bones Pràctiques

La cloenda de dimecres va incloure, a la tarda, una Jornada de Bones Pràctiques en la qual el professorat va explicar experiències i pràctiques docents. L'Escola Illa hi va ser present en una taula sobre orientació i acció tutorial, amb la presentació del treball Vincles del viure, realitzat per la professora Dolors Gimeno dins el mòdul de Fotografia. Altres taules han estat sobre el treball multidisciplinari, la relació amb les empreses i altres entitats i també el retorn a l'entorn, en la qual el director de l’Illa, Agustí Hurtado, va fer de moderador.