PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

26
Maig
2023

L’Escola Municipal de Música presenta la cantata La Força que mou l’univers, amb més de 200 cantaires i l’Orquestra Stradivari

L’Escola Municipal de Música presenta la cantata La Força que mou l’univers, amb més de 200 cantaires i l’Orquestra Stradivari

El Teatre Municipal La Faràndula va acollir el passat 10 de maig la presentació de la Cantata La Força que mou l’univers, amb música de Gerard López -professor de l’Escola-, i text de Mireia Durandeau. Hi van participar 230 cantaires de Nivell Bàsic de l’Escola de Música repartits en dos grups, a més de l’Orquestra Stradivari del Conservatori Professional.

 

Aquesta presentació, que s’ha assajat al llarg del curs i en la qual hi han intervingut fins a vuit professors de l’Escola, vol potenciar amb l’alumnat un seguit de valors, com ara el treball cooperatiu per arribar a un objectiu comú i apropar-se a tot allò que implica el muntatge d'una producció musical infantil de gran format.

L’aprenentatge del repertori, els assajos parcials i generals, l’atenció als directors de les formacions i l’escolta activa durant les actuacions, son aspectes que ha hagut de treballar l’alumnat que hi ha participat. També han aprofitat la preparació de la Cantata per aplicar i interrelacionar els coneixements musicals adquirits en altres assignatures, utilitzant el cant coral com a fonament per aconseguir-ho i per promoure la presència dels alumnes en una activitat que contribueix a la projecció del centre en la comunitat.

La cantata narra el viatge de l'Ars per diferents mons a la recerca dels seus amics, que com ell pateixen el silenci dels seus pares. Després de viure moltes aventures, aconsegueix trobar-los i, de forma inesperada, també descobreix quina és la força que mou l'univers.