PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

30
Octubre
2020

L’Espai Solidari Xic x Xics, d’Andi, torna a obrir les seves portes

L’Espai Solidari Xic x Xics, d’Andi, torna a obrir les seves portes

Arrel de l’aplicació de les restriccions en matèria sanitària decretades pel Govern, l’espai solidari d’Andi, Xic x Xics, va haver d’aturar la seva activitat el passat mes de març. Ha estat aquest mes d’octubre quan Xic x Xics ha pogut tornar a la feina. Amb l’adequació de les tasques a totes les mesures de seguretat i prevenció, els treballadors i les treballadores s’han incorporat al seu lloc habitual de feina

Xic x Xics és un projecte d’aprenentatge-servei que compta amb 7 anys d’experiència i que permet que 10 joves d’Andi es formin en les habilitats necessàries per la vida laboral al temps que fan un servei a la ciutadania. En aquest espai es recicla roba, joguines i complements d’infants fins a 5 anys i es posa a disposició de les persones que la necessitin mitjançant l’Espai Solidari (c. d’Alemanya, 8).

Els joves hi participen distribuïts en 3 torns. Les tasques es divideixen en preparar la roba i els complements a la seu d’Andi i les feines pròpies de comercial a l’Espai Solidari per mantenir-lo en ordre, reposar el gènere i fer l’atenció al públic. Així doncs, cada jove treballa dos dies preparant el gènere a Andi i un tercer dia a l’Espai Solidari. Els integrants del projecte Xic x Xics han iniciat la tasca de preparar la roba i complements per tal de posar-la a l’abast de la ciutadania de Sabadell i, especialment, de les persones amb menys recursos, al temps que, per parelles, van posant a punt l’Espai Solidari.

El projecte ha rebut el suport d’una campanya de crowdfunding organitzada per L’Obra Social La Caixa a mitjans de l’any passat per ajudar a finançar el nou local, i la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell i de la Fundació Barnola Vallribera. La reobertura de l’Espai Solidari suposa un reinici del projecte marcat per la situació d’emergència sanitària i aplicant totes les mesures de seguretat per evitar contagis de Covid-19. L´horari és de 10 a 13 h de dilluns a divendres.