PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

28
Novembre
2019

L’Estruch presenta dues propostes d’arts digitals, un espectacle de circ i un espectacle nou d’Andrés Corchero

Serà aquest divendres i dissabte, a la fàbrica de creació de les arts en viu de Sabadell

L’Estruch presenta dues propostes d’arts digitals, un espectacle de circ i un espectacle nou d’Andrés Corchero

La programació d’aquest cap de setmana a l’Estruch inclourà dues presentacions d’artistes residents de l’àrea d’arts digitals, que faran visibles i sonores la relació entre la música i la imatge la tarda del divendres.

A les 18 h, el músic i artista sonor argentí Esteban (Tempe) Hernández exposarà la seva composició sonora i visual generativa, Impresiones sonoras. Es tracta d’imatges que reaccionen al so, un ampli ventall de textures sonores que generen imatges. Amb aquest muntatge, Tempe indaga en les sensacions que provoquen els colors, els sons, les olors, els sabors o les textures mitjançant els sentits. L’artista pren el so com a principal generador d’energia i com a mirall condicionant de les imatges.

I, a les 19 h, Diego Suárez i Diego Iñíguez presenten We are not musicians. Aquests dos reconeguts videojòqueis i vídeo-creadors es dediquen a crear loops de vídeo en directe per acompanyar la música. En aquest espectacle s’embarquen a fer música a partir d’eines ben conegudes: entorns visuals analògics i digitals. L’origen dels videojòqueis es troba en les discoteques dels anys 1980, en què un vídeo-creador llançava loops de vídeo per respondre a la música del DJ. Gràcies a la digitalització, aquesta disciplina ha experimentat una gran expansió.

Circ a la Vela, amb un solo de perxa xinesa i música en directe

El circ més íntim també arriba aquest cap de setmana a l’Estruch de la mà de la companyia En Diciembre. L’artista Sílvia Capell convida a Homenaje, un solo de perxa xinesa amb música en directe, a La Vela, també aquest divendres, a les 21 h. Una dona i un llop són els protagonistes d’una tragicomèdia que viatja de la mort a l’amor. Micròfons, flors seques, pintallavis, aigua i música componen un bodegó que posa les tècniques de circ al servei de l’acció dramàtica. Sobre l’escena el públic trobarà l’artista de circ Sílvia Capell i el percussionista Bernat Torres. Homenaje és una rebel·lió contra allò establert.

En Diciembre és una companyia de circ fundada el 2014 per Sílvia Capell i Sergio González. Des de llavors han creat i produït diverses peces riques en imaginaris com Purpusii, que han aplaudit tant el públic com la crítica.

Com és habitual en la programació de circ a l’Estruch, el públic també podrà gaudir d’unes càpsules de circ al bar, organitzades conjuntament amb el Taller d’Art, Cultura i Creació. En aquesta ocasió Marta López presentarà Conte contat, a les 20.15 h i a les 22 h.

Andrés Corchero torna a l’Estruch per estrenar un nou espectacle de dansa

L’endemà, el dissabte 30 de novembre, a les 21 h, el coreògraf Andrés Corchero proposa dos solos poètics que giren sobre la pèrdua, la figura del pare i el desig de viure. Absències es preestrena a l’Estruch, amb un primer solo –“Camí de silenci”–, creat el 1995 quan el seu pare va morir, i un segon, creat trenta anys després. Ara el coreògraf ha arribat a l’edat que tenia el seu pare quan va morir i constata que va marxar massa aviat. Sota el títol provisional de “Padre”, Corchero indaga en la transcendència dels rols generacionals, ja siguin construïts a partir d’absències o presències.

Artista amb una trajectòria vinculada a l’Estruch des que es va inaugurar, Corchero és un explorador incansable dels llenguatges del cos. Des dels anys 1980 ha experimentat amb la dansa Butoh i ha col·laborat amb un gran ventall d’artistes de diferents disciplines, entre els quals destaca Feliu Formosa, amb qui va crear El bufó sota la tempesta, treball pel qual va rebre el Premi Nacional de Dansa de Catalunya el 2003.