PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

08
Gener
2016

L’èxit del dispositiu de mobilitat al Centre permet perllongar l’experiència

El dispositiu especial de mobilitat al centre de la ciutat que l’Ajuntament va activar entre els dies 5 de desembre i 10 de gener es mantindrà, després del bon funcionament en aquest període

El dispositiu especial de mobilitat al centre de la ciutat que l’Ajuntament va activar entre els dies 5 de desembre i 10 de gener es mantindrà, després del bon funcionament en aquest període. D’aquesta manera continua la limitació de la circulació al passeig de Manresa i al passeig de la Plaça Major, on només es pot circular els dies feiners en sentit sud. Aquest eix es continuarà tallant a la circulació els dissabtes, tal com es fa la resta de l’any els diumenges i festius, però amb la Rambla oberta al trànsit.

 

El transport públic en dies feiners manté la circulació per l’itinerari habitual en direcció sud. En direcció nord es continua desviant pel carrer d’Alfons XIII, Narcís Giralt, Sant Joan i Doctor Puig per recuperar recorregut per la via de Massagué.

El dissabte el transport públic no passa pel Passeig. En direcció nord fa el mateix desviament que els dies feiners i en sentit sud es desvia per Vilarrúbias, Gran Via, Tres Creus i Alfons XIII, per recuperar itinerari per la Rambla. Les línies que circulen en direcció oest a est accedeixen fins al carrer de les Valls i es desvien per la via de Massagué i la Gran Via fins a recuperar el recorregut habitual. Els diumenges i dies festius es realitza el recorregut habituals d’aquests dies.

Malgrat que es manté aquest dispositiu, el proper dimarts 12, excepcionalment, els autobusos circularan pel Passeig en tots dos sentits, perquè es podaran els arbres de la zona carrer de Sant Joan.

L’accés al Passeig i inici de Rambla per a veïns i per a càrrega i descàrrega es fa des del nord, entrant pel passeig de Manresa. Es manté l’horari limitat d’accés per càrrega i descàrrega també en dissabtes entre les 6 i les 11 del matí.

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha explicat que aquesta mesura es manté

després de comprovar el bon funcionament en aquest període, d’aquesta manera l’Ajuntament podrà analitzar aquesta configuració de la mobilitat, no només en dies de vacances, sinó també en horari normal, amb escoles, comerços i serveis a ple rendiment, i fer-ne una avaluació a finals de gener.

També ha assenyalat que el nou funcionament ha permès centralitzar totes les línies d’autobús en dues parades.

La claredat d’aquest sistema facilita l’ús i l’accés al transport públic i això suposa un incentiu perquè les persones que es desplacin al Centre ho puguin fer en transport públic

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, ha afirmat que

l’àmbit per als vianants està guanyant espai al Passeig i progressivament està esdevenint un punt cívic de trobada de la ciutadania amb més seguretat. L’objectiu de les polítiques del govern municipal és que la ciutadania sigui protagonista d’aquest espai.