PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

17
Febrer
2020

L’exposició “Transitar” proposa una nova manera de concebre l’orientació personal al llarg de la vida

La mostra, una obra itinerant concebuda per Educació de la Diputació de Barcelona, es podrà visitar al recinte de Fira Sabadell

L’exposició “Transitar” proposa una nova manera de concebre l’orientació personal al llarg de la vida

En el marc de la Fira Formació i Treball. Apropa’t a l’FP, que tindrà lloc del 26 al 29 de febrer, arriba a Sabadell una exposició per repensar l’orientació en l’àmbit de l’educació. “TRANSITAR, orientar-se en un món canviant” és una mostra que pretén replantejar l’educació i l’orientació personal al llarg de la vida, tenint en compte la formació contínua i la convivència amb l’èxit i el fracàs. No hi ha un itinerari únic en aquesta exposició. Cadascú pot seguir el camí desitjat en funció de les seves experiències.

El regidor d’Educació, Manuel Robles, i el president de l’àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, Alfredo Vega, han assistit avui a la inauguració del muntatge “TRANSITAR”, una obra concebuda per Educació de la Diputació de Barcelona i que s’exposa a Fira Sabadell.

En relació amb l’orientació, el regidor Manuel Robles ha destacat que

“l’acompanyament i suport és necessari en totes les etapes de la vida, no només en l’etapa escolar”

i en aquest sentit ha destacat el valor d’aquesta mostra

“que es centra en l’orientació al llarg de la vida”.

 

Per la seva banda, Alfredo Vega ha comentat que

“l’exposició Transitar facilita que la persona tingui la capacitat d’escollir i de triar el seu camí”

i ha afegit que

“Sabadell és una ciutat educadora i orientadora i que dedica recursos a polítiques d’educació molt interessants”. 

 

El projecte expositiu “Transitar, orientar-se en un món canviant” està ideat per Gemma Guasch i Josep Asunción. Es tracta d’un muntatge que evoca el fet mateix de transitar per la vida per mitjà d’il·lustracions que interpel·len missatges textuals, testimonis reals, animacions... L’obra suggereix el procés d’orientació personal, les condicions de l’entorn de l’individu i les seves competències personals.

“Transitar” s’ha concebut com una experiència per reflexionar i  compartir una mirada humanista de l’orientació, més enllà de les transicions dins del sistema educatiu, dels centres i dels horaris lectius. Respon a una visió holística de l’educació a temps complet, que afecta totes les persones al llarg de la vida. En aquest sentit, el fet que la mostra coincideixi amb la fira Apropa’t a l’FP no és casual, ja que molts joves, després d’acabar l’ensenyament obligatori, es troben en un punt vital en què els cal orientació, acompanyament i assessorament per continuar el camí de la vida.

L’exposició s’adreça especialment a orientadors, formadors i estudiants, tot i que estarà oberta al públic en general i es podrà visitar a l’edifici de la Fira Sabadell fins al 29 de febrer. Concretament, els dies 18, 20, 24 i 25 de febrer es pot veure de 12 h a 13h i de 16:30 h a 17:30h, comptant amb l'explicació d'una persona per tenir així l'oportunitat de conèixer a fons l'obra. I els dies en què tingui lloc la fira Apropa’t a l’FP es podrà visitar en els següents horaris: 26 i 27 de febrer de 8:45h a 14h; el 28 de febrer de 8.45 a 14.30 h i de 16 a 19.30 h; i el 29 de febrer entre les 10.30 i les 13.30 h.