PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
Novembre
2022

L’Institut Pau Vila participa en un nou intercanvi internacional que vol conscienciar els joves sobre les fake news

L’Institut Pau Vila participa en un nou intercanvi internacional que vol conscienciar els joves sobre les fake news

Una quarantena d’alumnes i professors europeus visiten aquesta setmana Sabadell, on participen amb alumnes de l’Institut Pau Vila d’un projecte europeu que té l’objectiu d’augmentar la seva consciència sobre les notícies falses als mitjans de comunicació europeus. Aquest matí, el regidor d’Educació ha presidit al Saló de Plens, un acte de rebuda institucional, a aquest grup format per 38 alumnes i professors de 4 centres educatius de Palerm (Itàlia), Wassenburg (Alemanya), Dundagass (Letònia) i Sabadell.

Alumnat i docents participen en el projecte FINE (Fake Information in News around Europe), un nom irònic que designa la necessitat de l'alfabetització mediàtica de l’alumnat. El projecte pretén fomentar el pensament crític amb la finalitat d’aprendre a detectar com els missatges dels mitjans de comunicació configuren la nostra cultura per mitjà d'estratègies de màrqueting. L'impacte esperat del projecte és el de reforçar l'alfabetització mediàtica per enfortir la democràcia i contrarestar la manipulació, la propaganda i la desinformació.

La col·laboració amb d’altres centres d’estudi europeus permet que l’alumnat comprovi que les fake news no són un fet aïllat, sinó un problema que traspassa les fronteres i que pot amenaçar la cohesió i la inclusió a Europa. A més, el multilingüisme és una de les pedres angulars d’aquest projecte europeu i un símbol poderós de l'aspiració de la UE a estar unida en la diversitat.

També s'espera la millora de les competències en llengües estrangeres d’estudiants i professors i la prevenció de l'abandonament escolar precoç mitjançant la motivació. El projecte també contribuirà a conscienciar sobre el context de la UE: els valors comuns, la unitat i la diversitat i el nostre patrimoni social, cultural i històric. També donarà suport a l'ús de les tecnologies digitals i de múltiples canals per accedir a la informació la qual cosa garanteix l'atenció a la diversitat de l'alumnat.