PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
Maig
2020

L’Observatori de l’Economia Local de Sabadell analitza l’evolució del mercat de treball i el teixit empresarial per ajudar a la presa de decisions en l’escenari postCovid-19

Les dades són un dels recursos claus i un factor distintiu fonamental

L’Observatori de l’Economia Local de Sabadell analitza l’evolució del mercat de treball i el teixit empresarial per ajudar a la presa de decisions en l’escenari postCovid-19

L’Ajuntament de Sabadell compta amb l’Observatori de l’Economia Local (OEL). Integrat per professionals especialitzats en la recollida i l’anàlisi de dades, l’OEL constitueix una eina de coneixement de la ciutat amb vocació de facilitar la presa de decisions, tot apuntant les perspectives de creixement general i sectorial de l’activitat econòmica de l’entorn. 

En el context actual, l’Observatori manté actualitzades les dades més rellevants pel que fa al mercat de treball i estructura empresarial. D’aquesta manera, s’intensifiquen els esforços per poder anticipar-se a la realitat econòmica que viurà la ciutat en un escenari postCovid-19 i ajudar així a preveure mesures a prendre per pal·liar-ne els efectes. La Junta de Govern Local ha acceptat avui l'ajut atorgat per la Diputació de Barcelona de 25.106 € per al finançament de l’OEL.  

L’OEL va ser un dels primers observatoris que es van posar en marxa a la província de Barcelona. El seu àmbit d’anàlisi se centra en Sabadell i actua amb el suport dels agents socioeconòmics de la ciutat. 

A més, l’OEL forma part de la Xarxa d'Observatoris de Desenvolupament Econòmic Local, coordinada per la Diputació de Barcelona i en què participen una vintena d’observatoris, com també forma part de la xarxa Perfil de la Ciutat, integrada per 13 membres i que alhora és un dels projectes inclosos en el Banc de Bones Pràctiques de la Diputació.

Per mitjà de l’OEL s’editen diferents publicacions. Entre els productes de referència elaborats per l’Observatori hi ha l’Informe de Conjuntura de Sabadell, que és una anàlisi semestral de l’activitat econòmica de la ciutat. També destaquen l’anàlisi socioeconòmic trimestral Infodades o Infomensual, sobre dades d’atur i contractació. Alhora des de l’OEL, s’atenen comandes de qualsevol persona o empresa interessada en obtenir informació sobre la ciutat.