PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

23
Novembre
2017

L’Observatori de l’Economia Local de Sabadell participa en una jornada sobre el paper dels observatoris a les ciutats

L’alcalde Maties Serracant intervindrà en la cloenda de la sessió organitzada per la xarxa d’observatoris catalans “Perfil de la Ciutat”

L’Observatori de l’Economia Local de Sabadell (OEL) exposarà el seu treball en el marc d’una jornada sobre el paper que han de jugar dins les ciutats aquests instruments creats per a l'impuls del desenvolupament econòmic. La sessió oberta al públic amb el títol “Cercant des dels municipis el paper de vigia i de far” es planteja com una jornada de reflexió promoguda pels propis observatoris.

La Xarxa de municipis “El Perfil de la Ciutat”, formada per 14 ajuntaments, organitza aquesta activitat. A més de Sabadell, integren la xarxa Badalona, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Mollet del Vallès, Prat de Llobregat, Rubí, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i Vic. Aquesta associació promou la col·laboració de ciutats mitjanes per desenvolupar i aplicar eines, metodologies i indicadors tècnics per a mesurar la qualitat de vida i benestar de les ciutats.

La jornada de debat comptarà amb la participació de representants de diferents observatoris i especialistes. A més de Sabadell es cedirà la paraula als responsables dels observatoris de Sant Cugat del Vallès, Rubí, Cerdanyola del Vallès, Terrassa i Consell Comarcal del Vallès Occidental.

La sessió també inclou un espai de debat i dos ponències. Joan Checa i Antoni Durà del Departament de Geografia UAB pronunciaran la conferència “L’estratègia d’internacionalització dels municipis; indicadors de posició i d’internacionalització de les ciutats mitjanes“ i Josep Maria Llop, Universitat Lleida - Càtedra Ciutats Intermèdies exposarà “La potencialitat i rol de les ciutats intermèdies a Catalunya”.

La jornada tindrà lloc el proper 24 de novembre a la Sala d’Actes de la Facultat de Filosofia i Lletres UAB. La sessió s’iniciarà a les 9.30 h amb la intervenció de l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà i la cloenda anirà càrrec de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant a les 13.30 h i la directora del Departament de Geografia de la UAB, Carme Miralles.

L’Observatori de l’economia Local de Sabadell

L’Observatori de l’Economia Local (OEL) va ser un dels primers observatoris que es van posar en marxa a la província de Barcelona i es va crear com una eina de coneixement de la ciutat, amb vocació de facilitar la presa de decisions, tot apuntant les perspectives de creixement general i sectorial de l’activitat econòmica de l’entorn. El seu àmbit d’anàlisi se centra a Sabadell. A través de l’OEL s’editen diferents publicacions com l’Informe de Conjuntura i s’atén comandes de qualsevol persona o empresa interessada en obtenir informació sobre la ciutat.

A més de la xarxa Perfil de la Ciutat, l’OEL forma part de la Xarxa d'Observatoris de Desenvolupament Econòmic Local, coordinada per la Diputació de Barcelona i on participen una vintena d’ observatoris.