PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

29
Gener
2014

L’Observatori de l’Economia Local facilita la consulta de dades a la xarxa amb un nou format de l’Anuari Estadístic de Sabadell

El Vapor Llonch, a través de l’Observatori de l’Economia Local (OEL), ha presentat avui el nou Anuari Estadístic de Sabadell

El Vapor Llonch, a través de l’Observatori de l’Economia Local (OEL), ha presentat avui el nou Anuari Estadístic de Sabadell. A través d’aquesta adreça web es poden consultar ja les novetats d’aquest producte http://opendata.sabadell.cat/ca/anuari-2013.

El tinent d’alcalde de Presidència, Promoció Econòmica i Serveis Centrals, Ramon Burgués, ha destacat que l’Anuari, amb 14 anys d’antiguitat,

és testimoni directe de l’activitat municipal i, en el seu procés de constant d’evolució, aquest 2014 obre encara més les seves dades a la xarxa amb un nou format de base tecnològica,

desenvolupat pel departament d’Informàtica de l’Ajuntament de Sabadell. En línia amb el treball d’Open Data, el nou Anuari fa encara més fàcil la seva lectura, la seva accessibilitat i la seva utilitat a tothom que desitgi conèixer més en profunditat la ciutat.

El nou format permet abocar dades de forma permanent i, per tant, l’Anuari es transforma en un producte viu en procés d’actualització constant. Les dades de l’Anuari provenen tant de fonts d'informació municipals com d’altres administracions públiques i també d'altres agents i entitats presents a la ciutat o que duen a terme activitats al territori. Totes aquestes dades són recollides i tractades per  l’Observatori i incloses finalment a l’Anuari.

L’Anuari és una de les principals publicacions de l’OEL, l’activitat del  qual es centra en l’anàlisi de l’estructura empresarial de la ciutat, del seu mercat de treball i de la seva activitat econòmica. Altres productes de referència elaborats per l’Observatori són l’Informe de Conjuntura de Sabadell, que és una anàlisi semestral de l’activitat econòmica de la ciutat. També destaquen l’anàlisi socioeconòmic trimestral Infodades o Infomensual, sobre dades d’atur i contractació.

Twitter @OELSBD

Per completar la informació que s’ofereix a través de l’Observatori de l’Economia Local enguany, i seguint amb l’aposta per eines de base tecnològica, s’ha obert el perfil a twitter: @OELSBD. L’objectiu és incrementar la interacció amb les empreses, els professionals i la ciutadania en general i reforçar el seu caràcter pràctic d’instrument que estudia i analitza la realitat socioeconòmica de la ciutat.

OEL

L’OEL va ser un dels primers observatoris que es van posar en marxa a la província de Barcelona i es va crear com una eina de coneixement de la ciutat, amb vocació de facilitar la presa de decisions, tot apuntant les perspectives de creixement general i sectorial de l’activitat econòmica de l’entorn. El seu àmbit d’anàlisi se centra a Sabadell i actua amb el suport dels agents socioeconòmics de la ciutat. A més, l’OEL forma part de la Xarxa d'Observatoris de Desenvolupament Econòmic Local, coordinada per la Diputació de Barcelona i en què participen una vintena d’observatoris, i també forma part de la xarxa Perfil de la Ciutat, integrada per 13 membres i que alhora és un dels projectes inclosos en el Banc de Bones Pràctiques de la Diputació de Barcelona.